پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

لاستیک

به همت پژوهشگران پلیمر و پتروشیمی محقق شد

بازیافت فرآیندی است که در نتیجه آن مواد زائد جدا شده و به عنوان ماده خام برای تولید محصولات جدید به کار گرفته می شود . به عبارت دیگر می توان گفت بازیافت عبارت است از باز گرداندن مواد قابل استفاده به چرخه تولید یا طبیعت .
در نتیجه فرآیند بازیافت ، حجم زباله های ورودی به محیط زیست و آلودگی ناشی از آن کاهش خواهد یافت . بنابراین نیاز به تولید یا ورود مواد خام از خارج از کشور کاهش و تولید ملی افزایش می یابد .
لاستیک ها حدود ۵ درصد وزن خودرو را تشکیل می دهند در ایران سالانه حدود ۷ میلیون حلقه انواع لاستیک سبک و سنگین مصرف می شود . لاستیک های فرسوده از ضایعاتی هستند که به سبب پایداری زیاد ، اثرات زیانبار زیست محیطی بسیاری دارند و چهره طبیعت را نازیبا می کنند .
اگر بدانیم به ازای تولید یک لاستیک کامیونی معادل ۲۲ گالن نفت مصرف می شود و در صورت روکش گذاری لاستیک معادل ۷۰ درصد مصرف نفت خام مورد نیاز صرفه جویی می شود ، بیشتر به لزوم بازیافت لاستیک پی می بریم .
لاستیک های فرسوده به صورت روکش مجدد ، پودر یا سوزاندن مورد استفاده مجدد قرار می گیرند .لاستیک هایی که از شرایط لازم برای بازسازی برخوردار باشند روکش مجدد شده و مورد استفاده قرار می گیرند . برخی از لاستیک ها نیز خرد شده و پس از آسیاب شدن به صورت گرانول برای استفاده در زمین های ورزشی ، رنگ ها و کف پوش ها آماده می شوند .
در روش پیروفیر ، لاستیک ها به دور از مجاورت هوا حرارت داده می شوند و از آنها روغن و کربن به دست می آید . برای ایجاد انرژی در نیروگاه ها یا تولید سوخت در کارخانه تولید سیمان ، سوزاندن لاستیک ها در شرایط حفاظت شده ای صورت می گیرد تا موجب آلودگی هوا نشود . این روش برای لاستیک های قابل بازیافت به کار برده نمی شود .
متخصصان بازیافت ، روکش گذاری را مناسب ترین شیوه بازیافت می دانند . فناوری صنعت روکش با پیشرفت فناوری در صنعت ساخت لاستیک همگام بوده و به شیوه ای مکمل رشد داشته است .

سد لاستیکی.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: سد لاستیکی خواجه نفس بر روی رودخانه گرگانرود با هدف ذخیره‌سازی و تضمین آب اراضی حاشیه رودخانه در حال اجرا می‌باشد.

"نادعلی حاجیلری" روز یکشنبه افزود: سد خواجه‌نفس که یکی از طرح‌های کوچک تامین آب و اولین سد لاستیکی استان است در یک کیلومتری بالادست روستای خواجه‌نفس بر روی رودخانه گرگانرود در حال ساخت می‌باشد و تاکنون بیش از ‪۸۰‬ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با اشاره به دیگر اهداف این طرح تصریح کرد: جلوگیری از ورود آب شور دریا به رودخانه و سفره‌های سطحی حاشیه آن و امکان استفاده از دبی پایه رودخانه و ذخیره موقت آن برای استفاده کشاورزی برخی از اهداف این طرح است.
حاجیلری ادامه داد: ایجاد حوضچه‌های مکش مناسب برای ایستگاه‌های پمپاژ محلی به منظور تامین آب کشاورزی، جلوگیری از آب شستگی سازه‌های بالادست با ایجاد ذخیره‌های رودخانه‌ای و بهبود کیفیت زیست محیطی و جلوگیری از رسوب- گذاری در بالادست از دیگر اهداف احداث سد لاستیکی خواجه‌نفس می‌باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این طرح اظهارداشت: عملیات خاکبرداری محل اجرای سد، اجرای پرده آب بند، تهیه و نصب لاستیک و تاسیسات مکانیکال و برق سد و اجرای ریپ رپ بالادست و پایین دست سد برخی از فعالیت‌هایی است که تاکنون انجام شده است.
وی اضافه‌کرد: همچنین احداث سازه سدلاستیکی، عملیات خاکبرداری و سنگ چینی ترانشه دو طرف روخانه و عملیات انحراف رودخانه از دیگر فعالیت‌هایی می‌باشد که تاکنون اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان اضافه کرد: پیش بینی می‌شود اولین سد لاستیکی گلستان در هفته دولت سال آتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

ساخت لاستیکی که خود را دوباره می سازد!
گروهی از دانشمندان فرانسوی نوعی ماده لاستیکی را ایجاد کردند که به دلیل برخورداری از نیروی مغناطیسی توانایی بازسازی خود را به تنهایی دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، تیم لودوویک لیبلر از موسسه آموزش عالی صنایع شیمی و فیزیک در آزمایشگاه ماده ای شبیه به لاستیک (رزین) را ساخته اند که می تواند خود را بازسازی کند و دوباره شکل دهد.
در این فرایند کافی است که دو نوار این ماده رزینی در دمای محیط به هم نزدیک شوند و تحت تاثیر نیروی مغناطیسی بارهای مخالف هم قرار گیرند و با این نیرو به طرف هم جذب شوند. به این ترتیب می توانند یک شکل بزرگتر را تشکیل دهند.
براساس گزارش روزنامه تلگراف، این لاستیک با خاصیت خودترمیمی از ترکیب اسیدهای چرب، هیدراتهای کربن با زنجیره طولانی و اوره ساخته شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد