پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

تاثیرات انسان برمحیط زیست(خاک ها)

    خاک‌ها :


 

فرسایش خاک زمین‌های کشاورزی به دست انسان.مهم‌ترین آثار فعالیت‌های انسان بر خاک عبارت اند از:مسمومیت و فرسایش که موجب تخریب و کاهش توان زمین‌های زراعی می‌شوند.

به طور کلی فرسایش خاک پدیده‌ای طبیعی است که به وسیلهٔ عواملی چون باد، رواناب‌های سطحی و تغییرات دما انجام می‌گیرد.با این حال، فعالیت‌های انسان از جمله زراعت مفرط، آبیاری زمین‌های زراعی، محصولات تک‌کشتی، چریدن بیش از حد دام‌ها در مراتع،جنگل‌زدایی و بیابان‌زایی باعث از بین رفتن تعادل موجود میان روند تخریب و ایجاد خاک، و در نهایت آلودگی آن می‌شوند.

مسمومیت خاک می‌تواند در اثر افزایش نمک‌های خاک توسط ماشین‌آلات کشاورزی و یا آلودگی مستقیم آن توسط افراد یا کارخانه‌ها به ایجاد شود. در این صورت خاک ناحاصل‌خیز و حتی سمی برای برخی گیاهان می‌شود.

معجزه ای به نام خاک بنتونیت

        خاک بنتونیت


قدیم ها خاکی بود که به آن گل سرشوی می گفتند و خواصی مشابه صابون داشت که برای شستشو استفاده می شد.

امروز به این خاک بنتونیت می گویند که اگر یک مشت از آن را داخل یک لیترآب بریزید حجیم می شود و بعد از خشک شدن از بتون هم محکمتراست...!

در خراسان جنوبی معادن خاک بنتونیت وجود دارد که مرغوب ترین خاک آن سفید رنگ است و عمری هزار ساله دارد.

بعضی از این معادن ماهانه سه هزار تن از این خاک را بوسیله لودر استخراج می کنند.

خاک بنتونیت به دلیل چسبندگی،جذب آب، تورم پذیری و نرم بودن کاربردهای زیادی در ریخته گری، حفاری چاههای نفت، سد سازی و کشاورزی دارد...!

بنتونیت که خاک مرغوب صادراتی دارند عمده واحد هایی   در قائن، شمال غرب بیرجند و بخشی در فردوس هستند. اما اینکه این خاک به چه دردی می خورد و کجا می رود حکایت جالبی دارد…!

هر تن خاک بنتونیت را ده هزار تومان می فروشند و   

همین خاک در دوبی بعد از فرآوری هر کیلو تا هفتصد هزار تومان به فروش می رسد!

سالانه صدها هزار تن از این خاک مرغوب چه بطور رسمی و چه قاچاق به کشور دوبی صادر می شود ظاهرا برای استفاده در چاههای نفت اما حقیقت تلخ این است که این خاک برای ساخت جزایر مصنوعی استفاده می شود.
جزایر النخیل موسوم به پالم آیلند که در سواحل جنوبی خلیج فارس در دست احداث است ، به اسم صادرات غیر نفتی مرغوب ترین خاک ایران را خارج

می کنند تا جزایری به مساحت پنجاه کیلومتر مربع در امارات ساخته بشود که هم تهدیدی برای محیط زیست خلیج فارس محسوب می شود و هم خواسته یا ناخواسته با این کار تیشه به ریشه معادن و منابع خودمان می زنیم…! تنها جزیره نخلی جمیرا نیاز به بیش از پنجاه میلیون متر مکعب خاک برای به سطح آب رساندن این سازه دارد…! عرب ها با پول خیلی چیزهای ما را خریدند…حتی خاک ما را…! خاکی که برای دفاع ازآن زمانی خون دادیم و نگذاشتیم دشمن پا روی آن بگذارد، حالا تریلی تریلی و کشتی کشتی تحویل و تقدیمشان می کنیم و چندرغاز پول می گیریم؛ اسمش را هم گذاشتیم صادرات غیر نفتی... 

 زبانم نمی چرخد که این را بگویم...!

اما شاید اگر ما توانایی و لیاقت این را نداریم که از منابع خاکی خودمان استفاده بهینه ببریم همان بهتر باشد تا این خاک گرانبها را بدهیم که آنها ازش جزیره نخل جمیرا بسازند که گفته می شود ازروی ماه قابل دیدن است و بعد ما برویم آنجا برای تفریح و چند برابر پولهایی که برای خاک آن جزیره ها گرفته ایم را روانه جیبهایشان کنیم. 

باتشکر از خانم فاطمه ملکی برای ارسال این مطلب مفید

 منبع : http://anjomanshazandmh.blogfa.com

روشهای جدید برای احیای نقره از فیلم‌های عکاسی باطله

روشهای جدید برای احیای نقره از فیلم‌های عکاسی باطله با NaOH

چکیده: روشی‌ ساده، جدید، سریع، ارزان و بدون آلودگی توسعه یافت تا نقره را از فیلم‌های عکاسی اشعه‌ی X باطله‌ با کمک NaOh احیا کند. این روش چند مزیت دارد زیرا نیاز به مراحل سوزاندن، اکسیدکردن، الکترولیز و تصفیه کردن را از بین می‌برد. علاوه بر این همه‌ی آزمایش‌ها در یک ارلن انجام شدند( بر خلاف دیگر تکنیک‌ها). شرایط احیای نقره بهینه‌سازی شدند و نقره‌ای با سطح خلوص%99 بدست آمد. ناخالصی‌های فلزی
(
Pb, Ni, Mn, Mg, Fe, Cu, Cr, Co, Cd, Al وSn) نقره‌ی احیاء شده هم با استفاده از روش ICP-Ms تعیین شدند. نتایج بدست آمده با نتایج مطرح شده در متون برای نقره خلوص بالا با استفاده از همین روش، مقایسه شدند.

مقدمه

نقره که یکی از فلزات قیمتی و مهم است در مقادیر زیاد برای بسیاری از اهداف لازم است، به خصوص از صنعت عکاسی، گزارش شده است که %25 از نقره‌ی مورد نیاز جهان از طریق بازیافت حاصل می‌شود که%75 از این مقدار هم از پسماندهای عکاسی است. به همین دلیل روش‌های بکار رفته برای احیای نقره از پسماندهای عکاسی، در کاهش هزینه و زمان مهم‌اند و تأثیر مثبتی روی آلودگی زیست محیطی دارند. فیلم عکاسی اشعه‌ی X باطله بر خلاف دیگر فیلم‌ها حاوی مقدار بیشتری نقره است که حساسیتش را نسبت به اشعه‌های انتقال یافته افزایش دهند و حتی پس از ظاهر کردن  و فرآیند تثبیت هم %2-5/1 نقره( از نظر وزنی) در امولسیون روی پایه‌های پلی‌استر فیلم‌ باقی می‌ماند. این فیلم‌های باطله منبع خوبی از نقره هستند که برای اهداف مختلفی شامل مواد حساس به نور استفاده می‌شود. در طی دوره‌ای طولانی مطالعات مختلفی انجام شد که نقره را این فیلم‌های باطله احیاء کنند و اغلب آن‌ها به ثبت رسیده‌اند. روش‌های احیای نقره از فیلم‌های باطله را می‌توان به صورت زیر گروه‌بندی کرد: (R) سوزاندن مستقیم فیلم؛ (b) اکسیداسیون نقره فلزی پس از الکترولیز و (C) فواره کردن لایه‌ی نقره- ژلاتین با استفاده از محلول‌های مختلف. روش‌های دوم و سوم نسبت به روش اول، بطور گسترده‌ی برای احیای نقره استفاده می‌شوند. در کل، روش‌های گزارش شده برای احیای نقره از فیلم‌ها شامل دو مرحله است؛ اول: جداسازی نقره از پایه‌‌ی فیلم و دومی: احیای نقره با گداختن یا الکترولیز. مرحله‌ی اول معمولاً فروشویی است که می‌تواند هم شیمیایی و هم میکروبیولوژیکی باشد. جدول1، روش‌های موجود احیای نقره از فیلم‌های عکاسی را نشان می‌دهد. استفاده از روش‌های شیمیایی با شناساگرهایی چون سیانید سدیم، اسیدنیتریک یا ترکیبات ارگانیک باعث مشکلات زیست محیطی می‌شوند. می‌توان از میکروارگانیسم‌ها هم استفاده کرد اما این فرآیند آهسته است. از سوی دیگر همه‌ی روش‌های موجود وقت گیرند. زیرا شامل دو مرحله‌ی مجزا هستند. این مقاله، روشی جدید برای احیای نقره با خلوص بالا از فیلم‌های باطله‌ی اشعه‌ی X را گزارش می‌کند که با استفاده از هیدروکسید سدیم انجام می‌شود. این روش بر مبنای ادغام مرحله‌ی مشخص‌سازی با مرحله‌ی احیای فرآیند احیای نقره بدون الکترولیز یا گداختن است.

جدول1- روش‌های احیای نقره از فیلم‌های باطل اشعه‌ی X

Ref. No

روش‌ احیاء با خالص‌سازی

دمای عملکرد

شناساگر مورد استفاده

روش

 

 

 

 

A-Chemical

3

electrolysis

room temp.

1

4

electrolysis

Nr

2

5-6

electrolysis

room temp.

3

7

electrolysis

35-40

4

8

الکترولیز در حضور سیانید

دمای اتاق

Room temp

5

9

گداختن

60-100

6

10

گداختن

90-95

Urea nitrate(15-20%)

7

11

nr

60-95

NaOh+high shear

8

12

nr

80

KOH(saturated)+KCl

9

13

گداختن

97

10

14

گداختن

Boiling solution

NaOH (in ethanol)

11

15

گداختن

70-80

NaOH or KOH+Na dinaphtyl methane sulfonate(5g/L)

12

16

electrolysis

nr

Hot water

13

 

 

 

 

B-Microbiological

17

گداختن

45

Pseudomonas B132

1

18

گداختن

15-70

Streptomyces rimosus oxytracycline

2

19-21

گداختن

40,50-60,85

Gelatin-decomposing microorganisms

3

nr: ثبت نشده است.

آزمایش

همه‌ی مواد شیمیایی و شناساگرها از درجه‌ی آنالیزی هستند. در کل مطالعه از آب مقطر استفاده شد. در طول تعیین ناخالصی‌های فلزی از آب سه بار تقطیر شده استفاده شد. محلول‌های NaOH (M5/2-5/0) و محلول استاندارد NaCl(M1000/0) تهیه شدند. فیلم‌های اشعه‌ی Xتوسط بخش‌ رادیوگرافی بیمارستان آموزشی اِگ ازمیر ترکیه تهیه شدند. از یک هیتر و همزن مغناطیسی چیلترن31HS استفاده شد. از یک پتانسیل‌سنج/N60 Tacussel TS با یک الکترود AgCl/Ag و الکترود کالومل اشباع شده و متصل شده به یک پل نمکی KNO3( اشباع شده) استفاده شد که خلوص نقره‌ی احیاء شده مشخص شود. اندک ناخالصی‌های فلزی هم در لابراتوار مؤسسه‌ی بهداشت ناحیه‌ای ترکیه و به وسیله‌ی یک اسپکترومترICP-MS 4500 HP تعیین شدند. عکس‌های نقره‌ی احیاء شده به وسیله‌ی دوربین کانن 500 گرفته شدند.

روش احیای نقره

فیلم‌های اشعه‌ی X استفاده شده، با آب مقطر شسته شدند و با پنبه‌ی غیرباردار شده به وسیله‌ی اتانول خشک شدند و سپس از خشک شدن در دمای فر به مدت 30 دقیقه؛ به قطعات  خرد شدند. هر کدام از فیلم‌ها وزن شده و به صورت سری در یک بشر حاویMl80 محلولNaOhM5/1-5/1 در دمای  در یک ظرف آب همزده شدند تا زمانیکه لایه‌ی نقره- ژلاتین کاملاً مشخص شد. محلول حاصل که حاوی نقره فلزی سیاه کلوئیدی بود، در دمای در یک ظرف آب شدیداً هم زده شد تا وقتی که دانه های درشت نقره مشاهده شدند. این محلول براحتی ریخته شد و باقیمانده هم با آب مقطر شسته شد، خشک شد و وزن شد. با یک اندیکاتور فنول فتالئین میزان قلیایی بودن آب شستشوی مورد نظر اندازه‌گیری شد. خلوص نقره‌ی احیاء شده به وسیله‌ی تیتراسیون پتانسیل سنجی با یک محلول استانداردNaCl با استفاده از Ag/AgCl و یک الکترود کالومل اشباع شده به عنوان الکترود اندیکاتور و الکترود مرجع( به ترتیب)، تعیین شد.

تعیین اندک ناخالصی‌های فلزی در نقره‌ی احیاء شده

- پاک‌سازی نمونه

نقره‌ی احیاء شده به یک بشرMl PTFE100 انتقال یافت و سپسMl5/2 از HNO3 M1/0 سرد به آن افزوده شد و به مدت 10 دقیقه آنرا تکان دادند. سپس با آب مقطر کاملاً شستشو شد. بعد از آن خشک شده و در یک دسیکاتور نگهداری شد.

- پیش‌فرآوری نمونه

نقره‌ی پاک شده وزن شد و Ml3 از آب سه بار مقطر شده و Ml3 از اسیدنیتریک غلیظ در یک بشرPTFE به آن افزوده شدند. نمونه را در دماهای زیر نقطه‌ی جوش گرم کردند و سپس بتدریج Ml4 از HCl M3/2 افزوده شد که رسوبی ظریف از کلرید نقره شکل بگیرد. پس از افزودنMl2 از HCl غلیظ و حدود20 ساعت تحریک؛ محلول با یک بوته‌ی G4 در خلاء فیلتر شد. محلول فیلتر شده که Ml25 از آب سه بار تقطیر شده در یک فلاسک کالیبرگیری شده تهیه شد و سپس اندک فلزات باقیمانده هم با روش ICP-Ms تعیین شدند.

نتایج و بحث و بررسی

دامنه‌ی دمایی احیای نقره برای لایه‌ی نقره- ژلاتین از فیلم‌های استفاده شده،  بود(شکل1). مشاهده کردیم که نقره‌ی فلزی متمایل به سیاه در فرم کلوئیدی در محلول NaOH به نقره فلزی روشن و درشت‌دانه تبدیل شد، این مسئله به دلائل تأثیرات گرمادهی و همزدن به خصوص در دمای بالا بود. خاطر نشان می‌شود که تعداد ذرات نقره در محلول مهم است و اینکه 35-30 فیلم( فیلم محلولMl NaOH ) در Ml80 از محلول M NaOH 5/1-0/1 قرار گرفتند که نقره‌ی فلزی روشن و درشت‌دانه بدست آید. میانگین محتوای نقره‌ی فیلم‌های باطله‌ی اشعه‌یX، 38/0 بود. این نتیجه با نتایج 37/0 گزارش شده از روش آنزیمی قبلی ما تائید می‌شود. میانگین بازده روش طبق محتوای نقره بر مبنای یافتن 38/0؛ %66 بود. تنوع بازده‌ها در غلظت‌های مختلفNaOH به تفاوت‌های محتوای نقره‌ی فیلم‌های باطله نسبت داده شد.

 

جدول2، نتایج و مشاهدات غلظت‌های مختلف محلول‌های NaOH را برای احیای نقره‌ی فلزی از پایه‌ی فیلم و دلمه‌شدگی نشان می‌دهد. خلوص نقره‌ای احیای شده برای همه‌ی غلظت‌های محلول‌های NaOH؛ با استفاده از میانگین5 اندازه‌گیری پتانسیل سنجی؛  بود. با این حال، نقره‌ی فلزی بسیار روشن و درشت دانه برای محلول‌های0/1 و M NaOH5/1 ثبت شد. در حالیکه برای غلظت‌های دیگر، ذرات سیاه و تا حدودی ریز و روشن مشاهده شدند. دلمه شدن ذرات نقره‌ی فلزی کلوئیدی را می‌توان با مکانیسم‌هایی چون دلمه شدن رسوب‌ها شرح داد. ذرات باقیمانده در محلول‌ به دلیل یک بار ذره‌ای دائمی؛ معلق هستند که باعث دفع الکتروستاتیک متقابل ذرات می‌شود. این ذرات بدلیل بر یابد جذب یون‌ها در محلول احاطه کننده، باردار می‌شوند. این ذرات دارای پتانسیل زتا هستند که شاخصی از پایداری پتانسیل سیستم کلوئیدی می‌دهد. ذرات دارای یک پتانسیل زتای MV  مثبت یا منفی بطور نرمال ثابت در نظر گرفته می‌شود. از سوی دیگر، مهم‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار بر پتانسیل زتا عبارتند از: pH، قدرت یونی و غلظت هر افزودنی مانند سورفکتانت‌ها. پتانسیل زتای محلول‌های کلوئیدی نقره در مدیوم قلیایی منفی و مقدارش حدوداً MV50- است. فاکتورهای تأثیرگذار بر پتانسیل زتای ذرات نقره در محلولNaOH حاوی محصولات هیدرولیز ژلاتین را می‌توان از اطلاعات بالا اثبات کرد. ما در طول فرآیند احیای نقره و پس از آن، هیچ تفاوت pH مهمی را شناسایی نکردیم. از سوی دیگر، ژلاتین در طول هیدرولیزش با NaOH؛ آمینواسیدها را تولید می‌کند. پس، می‌توان فرض کرد که NaOH اضافی، آمینواسیدها یا ژلاتین هیدرولیز نشده‌ی باقیمانده می‌توانند فاکتورهای مؤثری روی پتانسیل‌ زتای ذرات نقره باشند. محلول‌های حاوی یون‌های ( در این موردNaOH) را الکترولیت‌های بی‌طرف می‌نامند زیرا می‌توانند لایه‌ی دوبل الکترولیکی را متراکم کنند و باعث تغییر پتانسیل زتا به سوی مقادیر مثبت شوند( تراکم دوبل لایه). علاوه بر این، محصولات هیدرولیز ژلاتین مانند آمینواسیدها می‌توانند بر جذب روی سطح کلوئیدی همانند جمع‌آوری کننده‌ها عمل کنند و این مسئله، بار منفی کلوئید نقره را خنثی می‌کند و به یک بار خالص نزدیک صفر منجر می‌شود( خنثی‌سازی بار). از این دیدگاه‌ها خاطر نشان می‌سازیم که پتانسیل زتای ذرات نقره از طریق تأثیرات NaOH اضافی و محصولات هیدرولیز ژلاتین در طول گرمادهی با هم‌زدن شدید در ؛ به بار نقطه‌ی صفر نزدیک‌تر می‌شود. علاوه بر این، خودفرآوری گرمایی روشی مؤثر برای دگرگونی محصول است. این مسئله باعث دلمه شدن ذرات نقره در همه‌ی غلظت‌هایNaOH می‌شود. جدول3، ناخالصی‌های فلزی نقره‌ی احیاء شده را در مقایسه‌‌ای با نقره‌ی دارای خلوص بالا در متون؛ نشان می‌دهد. طبق داده‌های جدول3، نقره‌ی احیاء شده با استفاده از روش NaOH نسبت به FS14 و نقره‌ی احیاء شده با روش آنزیمی؛ ناخالصی‌های فلزی کمتری دارد. از سوی دیگر، نقره‌ی احیاء شده را می‌توان به عنوان نقره‌ی دارای خلوص بالا و حاوی نقره‌ی درجه9 5 همانند9465EM(حداقل) شرح داد. مقادیر مس، منیزیم، سرب، منگنز و کادمیم همراه با نقره‌ی احیاء شده از مقادیر این فلزات در 9343EM کمتر هستند. در حالیکه مقادیر آلومینیوم و قلع مشابه‌اند.

جدول2- مشاهدات و خلوص نقره‌ای احیاء شده به وسیله‌ی آشکار ساختن 30 فیلم در غلظت‌های مختلف محلول‌های NaOH

مشاهدات

محصول%

خلوص%

W3(g)

W2(g)

W1(g)

C(mol/L)

زمانه دلمه شدنh3 ذرات ریز تا حدودی روشن و سیاه

57

04/99

0990/0

1000/0

1046/0

5/0

زمان دلمه شدنh3 ذرات درشت و بسیار روشن

69

12/99

0992/0

1001/0

1252/0

0/1

دلمه شدن5/1 ساعت ذرات بسیار روشن درشت دانه

65

12/99

10001/0

1009/0

1178/0

5/1

زمان دلمه شدن5/1 ساعت ذرات ریز تا حدودی روشن و سیاه

61

01/99

1002/0

1012/0

1115/0

0/2

زمان دلمه شدن5/1 ساعت ذرات ریز تا حدودی سیاه و روشن

76

31/99

1013/0

1020/0

1381/0

5/2

W1: وزن کلی نقره احیاء شده ؛ W2: نقره‌ی وزن شده برای آنالیز پتانسیل سنجی؛ W3: نتایج آنالیز پتانسیل سنجی

جدول3- نتایج(Mg/g) برای ناخالصی‌های اندک در نقره‌ی احیاء شده در مقایسه با برخی نتایج نقره‌ی دانه‌ی خلوص بالا در متون دیگر

FS 14

EM9343

EM9465

نقره‌ی احیاء شده به وسیله‌ی روش آتریس

نقره‌ی احیاء شده با استفاده از روش پیشنهادی

عنصر

6/47

26/0

85/1

01/20

3/2

Fe

8/61

078/0

132/0

714/1

047/0

Cu

-

0640/0

087/0

033/0

011/0

Mg

-

-

-

671/0

499/0

Cr

8/33

011/0

597/0

010/0

001/0<

Pb

-

024/0

082/0

620/4

024/0

Al

-

007/0

011/0

021/0

003/0

Mn

-

-

0024/0

89/20

16/1

Co

9/53

007/0

011/0

962/9

362/0

Ni

0/44

039/0

006/0

021/0

044/0

Sn

-

012/0

018/0

001/0<

001/0<

Cd

9465EM: نقره‌ی دارای خلوص بالا و حاوی نقره‌ی درجه9 َ5 ؛ 9343EM: نقره‌ی دارای خلوص بالا و حاوی نقره‌ی درجه9 َ6

در خاتمه، با استفاده از محلول NaOH در مراحل مشخص کردن و احیای بدون هرگونه جداسازی یا تصفیه؛ نقره با موفقیت احیا شد. نقره‌ی فلزی در فرم کلوئیدی که نمی‌شد در ابتدا در محلول NaOH فیلتر کرد، در فرم یک نقره‌ی فلزی روشن و درشت‌دانه با سطح خلوص ( برای سطح اطمینان%95؛ N=O) بدست آمد. نقره‌ی مشخص شده روی یک همزن گرم شد و می‌توان با ریختن محلول براحتی آنرا جدا کرد. این کار برخی از مراحل وقت‌گیر مانند فیلتراسیون، سانتریفیوژ، گداختن یا الکترولیز را حذف می‌کند. مزیت دیگر اینست که همه‌ی مراحل احیاء در یک ظرف و محلولNaOH انجام شدند. خلوص نقره‌ی احیاء شده بسیار بالا بود؛ 9"6 یا 9"5 و ناخالصی‌های اندکی داشت. این روش را می‌توان برای انواع شرایط آزمایشگاهی بکار برد( ساده است)؛ نسبت به روش‌های دیگر مراحل کمتری دارد(سریع است)؛ به دماهای بالای   نیاز ندارند پس انرژی کمی مصرف می‌کند و بدون ضرر است زیرا فاقد مراحل سوزاندن، گداختن و الکترولیز است(ارزان و بدون آلودگی).

منبع :http://zarasvandnia.persianblog.ir/post/8/

 

برنامه ای برای زباله های اجتماع

همه اجتماعات نخواهند توانست همه این گام ها را انجام دهند!به ویژه در آغاز کار


وقتی یک اجتماع مشکلات ایجاد شده توسط زباله اش را شناخت, گام هایی را برای حل این مشکلات بر می دارد.این امر با پروژه هایی آغاز می شود که به بهترین صورتی نیازمندی ها و قابلیت های اجتماع را بر آورده می کنند.
برنامه جامع زباله یک اجتماع تمامی این گام ها را در بر می گیرد(در باره هر گام در صفحات بعدی بیشتر توضیح داده می شود)
کاهش مقدار زباله تولیدی , به ویژه مواد سمی و موادی که قابلیت بازیافت ندارند
جدا سازی ضایعات در محل تولید که دستکاری آنها را هم ساده تر می کند و هم ایمن تر

baz2
نیازمندی ها و توانایی های مردم را مد نظر قرار دهید و شروع کنید به انجام آنچه با هم در مدت کوتاه می توانید به انجام رسانید.
کمپوست خرده های غذا و دیگر ضایعات آلی
استفاده مجدد از مواد در جاهایی که ممکن است
بازیافت مواد و سازماندهی آنها برای دولت و صنایع در جهت توسعه برنامه های بازیافت اجتماع
جمع آوری, انتقال و ذخیره ایمن زباله.توجه و پرداخت دستمزدی معقول به مردمی که این کارها را انجام می دهند.
دفع ایمن زباله هایی که نه می توانند مجددا استفاده شوند و نه بازیافت گردند.
کاهش زباله
زباله ای که در نهایت سر از خیابان ها,منازل و دیگر جاها در می آورد از تولیداتی صنعتی سرچشمه می گیرد که نه می توانند مجددا استفاده شوند و نه قابلیت بازیافت دارند.یکی از اهداف برنامه زباله اجتماع باید کاهش زباله در طول زمانی طولانی باشد.این امر با کمک مردمی میسر می شود که کمتر از موادی استفاده می کنند که در همان اولین جا تبدیل به زباله می شوند.بعضی از راههای کاهش زباله به قرار زیرند:
موادی که بسته بندی های زیادی دارند نخرید.
شیشه و مقوا را به پلاستیک و فلز ترجیح دهید.
از سبد خرید یا کیف دستی خودتان استفاده کنید و از پذیرش کیسه های پلاستیکی مغازه ها اجتناب نمایید.
غذا را در مقادیر زیادتر بخرید تا مقدار بسته بندیی که به خانه می برید کمتر باشد.
تا آنجا که می توانید تعمیر و استفاده مجدد کنید و یا محصولات دست دوم بخرید.

baz3
جوامع می توانند با تشریک مساعی با دولت های محلی و صاحبان مغازه ها, در همان اولین جا مانع از پذیرش موادی شوند که دفع آنها مشکل است و علاوه بر آن برای سلامتی هم خطر آفرین است.سازمان های محلی می توانند به دولت ها فشار وارد کنند که قوانینی را تصویب کنند که اماکن تجاری را موظف به تولید زباله کمتر و برعهده گرفتن مسئولیت زباله تولیدی می نماید.
کیسه های پلاستیکی ممنوع
بیرون از روستای اموناک در آلاسکا,کیسه های پلاستیکی خریداری شده از اماکن دفن فرار کرده و توسط باد به دیگر جاها می روند.در شهر همسایه گالنا,آنها یا به درختان گیر می کنند و یا در رودخانه همسایه یوکن جمع می شوند.در کتلیک که رودخانه به دریا می ریزد, کیسه های پلاستیکی را پیچیده با ماهی های قزل آلا و خوک های دریایی یافته اند!
از 1998 که 3 دهکده استفاده از کیسه های پلاستیکی را قدغن کردند, این اتفاق نیفتاد.دنبال این دهکده ها, 30 اجتماع دیگر در آلاسکا مصرف کیسه های پلاستیکی را قدغن کردند و بدین ترتیب قدغن بودن استفاده از کیسه های پلاستیکی شروع به رشد نمود.در شهرها و روستاها مردم تشویق شدند که از کیسه های کاغذی یا پارچه ای استفاده کنند که می توانند برای سالها,دوباره و دوباره استفاده شوند.

baz4
به عنوان بخشی از کمپین مبارزه با ضایعات پلاستیکی در آلاسکا, دپارتمان ایالتی حفاظت از محیط زیست و انجمن حوزه های آبریز رودخانه محلی یوکن, شروع به اجرای برنامه آموزشی مردم کردند که چطور از کیسه های پلاستیکی با تولید دیگر چیزها استفاده مجدد نمایند.اکنون مردم کیسه ها را بصورت باریکه هایی بریده و از آنها برای ساختن کوله پشتی, کیف دستی, کفش پاک کن و دیگر چیزهای مفید استفاده می نمایند.آنها حتی آنها را می فروشند و از چیزهایی که باعث گرفتگی فاضلابروها شده و یا خیابان ها را کثیف می کنند پول در می آورند.
جداسازی ضایعات در مبدا
ضایعات غذایی را باید از اختلاط با ضایعات کاغذی و شیشه دور نگه داشت.با انجام چنین کاری استفاده مجدد و بازیافت و خلاصی از دست مواد آسان می شود و از بروز مشکلات تندرستی ایجاد شده توسط ضایعات مخلوط جلوگیری می گردد.جدا سازی ضایعات اولین گامی است که مدیریت بهتر مواد را رقم می زند ,هر چند مشکل تنها وقتی حل می شود که راهی خوب در ارتباط با آنچه بعد از جدا سازی اتفاق می افتد وجود داشته باشد.جدا سازی ضایعات بخشی از سیستمی است که شامل استفاده مجدد, کمپوست, جمع آوری منظم, بازیافت و دفع ایمن می گردد.
راه های جداسازی ضایعات
بزرگترین بخش ضایعات تولیدی در مناطق شهری و روستایی,مواد آلی یا ضایعات تر هستند.(خرده های غذا و ضایعات باقی و همچنین گیاهان و برگ های مرده)ضایعات آلی توسط نور خورشید و آب تجزیه می شوند و یا توسط چیزهای کوچک(کرم ها,حشرات و باکتری ها) خورده می شوند و به کود کمپوست تبدیل می شوند.
در ضایعات معمولا مقدار زیادی کاغذ, شیشه, فلز و پلاستیک وجود دارد.بخش زیادی از این ضایعات بسته بندی های دور ریخته شده است.ضایعات خانگی ممکن است شامل مواد سمی همچون رنگ, باتری, پوشک و فرش پلاستیکی, روغن موتور و آفت کش های قدیمی و ظروف محصولات تمیز کننده باشد.
جدا سازی در دو دسته

baz5ضایعات خشک: استفاده مجدد, بازیافت  و یا حمل به اماکن دفن  
ضایعات تری که تبدیل به کمپوست می شوند
جدا سازی در سه دسته یا بیشتر

baz6
ضایعات سمی که نیاز به دستکاری و دفع ویژه
دارند  ضایعات تری که کمپوست می شوندمواد خشک,قابل استفاده مجدد , قابل بازیافت حمل  به

 اماکن دفن         

چه کسی مسئول جداسازی ضایعات است؟
ضایعات می توانند توسط خانه دار ها یا اماکن تجاری که آنها را تولید می کنند جدا شوند و یا توسط مردمی که آنها را جمع می کنند. سیستم اجتماع شما ممکن است از هر چیزی برای جداسازی و جمع آوری مواد برای استفاده مجدد,بازیافت یا دفع استفاده کند اما این مهم است که آدم هایی که این کارها را انجام می دهند مد نظر قرار گرفته و بهشان متناسب با زحمتی که می کشند حقوق دریافت شود.
جمع کننده ها ممکن است پول را توسط جداسازی و فروش عناصر ارزشمند تر زباله بدست آورند و همینطور بردن باقیمانده های مواد جدا شده به مراکز بازیافت.بعضی از جمع کننده ها به خانه دارهایی که زباله های خود را جدا سازی کرده اند پول کمی می دهند و این پول کمتر است اگر خانه دارها زباله های خود را بدون جداسازی,جمع کرده باشند.
مواد خشک زباله های خانگی جمع شده,تا هنگام جمع شدن داخل ظرف هایی که در داخل خانه قرار دارند می مانند. ظروف حاوی زباله های تر می توانند در بیرون خانه ها نگهداری شوند و به مصرف تهیه کمپوست باغ و باغچه برسند و یا جمع آوری شده و از آنها در محله کمپوست تهیه گردد.

baz7
جداسازی ضایعات بعد از اینکه آنها به محل انباشت زباله برده می شوند خطرناک است و نسبت به جور کردن آنها در خانه ها یا اماکن تجاری سودمندی کمتری دارد

baz8
کمپوست نهایی خوب,بوی خوبی دارد و همانند خاک غنی و تیره جنگل بوی ملایمی می دهد

ساخت کمپوست:تبدیل ضایعات آلی به بارورکننده
به خاطر اینکه معمولا مواد آلی بیشترین بخش زباله ها را تشکیل می دهند, جداسازی و کمپوست سازی از ضایعات غذایی به مقدار زیادی به کاهش زباله کمک می کند.افزودن کمپوست به خاک راهی برای اضافه کردن مواد مغذی محصولاتی است که به زمین برخواهند گشت.
بهترین راه کمپوست سازی وابسته به فضایی است که در دسترس شماست.مقادیر کمی از کمپوست می توانند در ظروفی که در هر اداره یا خانه ای هستند تولید گردند.مکان های بزرگتر کمپوست می توانند در شهرهای کوچک و بزرگ و در مزارعی تولید شوند که مکانهای بزرگی برای کپه های ضایعات در اختیار دارند.
چطور با کرم های خاکی کمپوست تولید کنیم

baz9
یک جعبه کرم می تواند خیلی ساده باشد....

baz10
....یا پیچیده تر
کرم های خاکی از بهترین کمپوست سازهای طبیعی هستند.جعبه ای کوچک از کرم های خاکی سالم ضایعات غذایی خانه را خواهند خورد و آنها را به خاکی غنی برای باغچه و باغ شما تبدیل می کنند.وقتی شما زمین زیادی برای ساخت کپه کمپوست ندارید, جعبه کرم راهی را پیش پای شما می گذارد که از خرده های غذایی کمپوست درست کنید.
1-سوراخ هایی را در کف جعبه چوبی یا پلاستیکی درست کنید و اجازه دهید که هوا به داخل جعبه آمده و آب و خاک از آن خارج شوند.
2-سینی یا جعبه ای دیگر را زیر جعبه سوراخ دار بگذارید.این وسیله خاک غنی از تولیدات کرم را جمع می کند.
3-بالای جعبه را با کاه,خرده کاغذ و خرده های غذا پر کنید.به اندازه یک بیلچه کرم خاکی از باغدار یا مزرعه دار بگیرید و آنها را داخل این جعبه بریزید.
4-مکررا خرده های غذا را اضافه کنید و محتویات جعبه را نم دار کنید اما رطوبت نباید خیلی هم زیاد باشد.درب جعبه را برای حفاظت کرم ها از خورشید ببندید.
همچنان که کرم ها آنچه را شما در جعبه می ریزید می خورند, خاک غنی تولید می شود و کلنی کرم ها رشد می کند.بعضی از کرم ها ممکن است به جعبه یا سینی پایین تر بیفتند.یا آنها را به بالای جعبه برگردانید و یا به همراه خاک جدید به باغچه و باغتان بدهید.
کمپوست سازی اجتماع و بازیافت
پورتو نووو;پایتخت بنین; توده هایی از زباله به بلندی یک ساختمان 4 طبقه داشت که در خیابان ها در حال پوسیدن بودند.همانطور که می توان تصور کرد,این توده ها مشکلات تندرستی را برای مردم به وجود آورده بودند.بوی مزاحم نیز فضا را برای زندگی نامطبوع ساخته بود.بعضی از مردم تصمیم گرفتند که مرکزی را راه اندازی کنند که ضایعات را به بارور کننده های مفید تبدیل نماید.
با سرمایه اداره ای محلی,آنها زمین بزرگی را برای ساخت کارخانه بازیافت و کمپوست راه اندازی کردند.یک سازمان فرانسوی گروه پورتو نووو را با یک تراکتور و دو یدک کش تجهیز نمود.آنها یدک کش ها را نزدیک ایستگاه تندرستی و استادیوم فوتبال گذاشتند و مردم را به اینکه آشغالهایشان را در آنها بریزند تشویق کردند.اکنون هر بعد از ظهر تراکتور یدک کش های پر از زباله را به مرکز بازیافت و جایی که افراد جوان آشغال ها را تفکیک می کنند حمل می کند.
ضایعات آلی داخل چاهک هایی ریخته می شود و با برگ های خرما پوشش داده می شود تا کمپوست تولید گردد.آشپزهای کمپوست, رطوبت, جریان هوا و حرارت را به طور منظم کنترل می کنند تا مطمئن شوند که زباله ها به سرعت فاسد می شوند.بعد از دو ماه کمپوست به خوبی آماده استفاده است.
برخی از جوانان پروژه شروع به استفاده از کمپوست برای بازار باغداری کردند.با سرمایه حاصل از برنامه توسعه ملل متحد, مرکز بذرها و زمین را برای رشد گیاه و تولید محصول فراهم نمود.در این ناحیه بنین خاک غنی نبود و استفاده مازاد آن را فقیر تر هم کرده بود.ولی باغداران جوان با کمپوستشان که خاک را غنی تر می کرد, مواد مغذی خاک را اضافه کرده و موجب رشد و نمو نباتات و گیاهان و سبزیجات تازه شدند.سبزیکاران نیز کمپوست را به عنوان بارور کننده باغهایشان می خرند.
پول مرکز کمپوست از فروش سبزی بدست می آید و کمپوست برای خرید تجهیزات بهتر و استخدام افراد بیکار که در کار تفکیک زباله و فروش کمپوست به باغداران مورد استفاده قرار می گیرند به کار می آید.در این مسیر پروژه از خودش حمایت می کند و به رشدش ادامه می دهد.
چطور کمپوست آرام ایجاد کنیم
این راه کمپوست سازی نیاز به فضایی کم و کاری کوچک دارد و موجب می شود در مدت 6 ماه کمپوست آماده شود.
1-در زمین چاله ای به وسعت 60 سانتیمتر در 60 سانتیمتر و به عمق یک متر ایجاد نمایید.
2-مخلوطی از ضایعات تر و خشک آلی را در سوراخ بریزید.هر 20 سانتیمتر عمق مواد آلی را با 3 سانتیمتر خاک بپوشانید و به آن آب اضافه کنید تا نمناک بماند(فقط مرطوب و نه مستغرق)
3-خاک را برای حفاظت از بارندگی بپوشانید.بعد از یک هفته کمپوست باید شروع به تجزیه نماید.کپه ضایعات گرم خواهد شد و با تجزیه فرو خواهد رفت.
چطور یک کمپوست سریع بسازید
اگر فضای باز زیادی داشته باشید در این راه در یک تا 4 ماه کمپوست خواهید داشت.

baz11
1-یک زمین مسطح 1.5 متر در 4 متر را برگزینید.منطقه را با میخ چوبی علامت گذاری کنید.خاک را به عمق 30 سانتیمتر نرم کنید.این امر به زهکشی کپه کمک خواهد نمود و به کرم ها کمک می کند که وارد کپه شده و ضایعات را تجزیه نمایند.اگر خاک خیلی خشک شود به آن آب بدهید.

baz12
2- چوب به بلندی قد یک آدم پیدا کنید.آنها را درست وسط خاک نرم بنشانید.آنها را خیلی در خاک فرو نبرید زیرا بعدا مجبورید آنها را در بیاورید.

baz13
3-روی چوب ها علامت گذاری کنید.اولی 20 سانتیمتر بالاتر از مین,دومی 5 سانتیمتر بالاتر از آن و سومی 2 سانتیمتر از آن بالاتر.علامت ها را 7 تا 8 بار تکرار کنید تا کل میله علامت گذاری شود.

baz14
4-توده ای از ضایعات غذایی و گیاهی را تا علامت 20 سانتیمتری چوب ها(مخلوطی از مواد تر و خشک بهترین است) فراهم کنید.توده باید تمام خاک نرم را بپوشاند و حتی بالاتر هم بیاید.اگر آن خیلی خشک باشد آب اضافه کنید تا مرطوب اما نه مستغرق گردد.

baz15
5-لایه ای از فضولات حیوانی را تا خط بعدی(5 سانتیمتری) بریزید.فضولات تازه بهترینند زیرا گرم می شوند و تجزیه سریع کمپوست را فراهم می کنند.از بالای فضولات یک لایه خاک تا خط بعدی (2 سانتیمتری) اضافه کنید.تا زمانی که مواد آلی در دسترستان است,ساختار لایه ها را به همین صورت ادامه دهید.کمی آب به هر لایه اضافه کنید تا کل توده نمناک شود.در طول زمان شما قادرید تا ارتفاع 2 متری و حتی بیشتر ساختارتان را ادامه دهید.سپس کل توده را با یک لایه خاک بپوشانید و آن را نمناک تر کنید.

baz16
6-بعد از دو روز چوب ها را در بیاورید.این موضوع سوراخ هایی را در کپه ایجاد می کند و به هوا اجازه ورود می دهد ضمن اینکه به تجزیه سریع توده کمک می کند.بعد از 3 هفته با بیل کپه را برگردانده و مخلوط نمایید.هر هفته یا جیزی در این حدود کار را تکرار کنید.هرچه کپه بیشتر برگردانده شود,تجزیه آن سریعتر صورت می گیرد.بعد از یک تا 4 ماه توده بوی مطبوعی می گیرد و خاک تیره و بارور کننده می شود.
برای اینکه بدانید کمپوست کار می کند
موضوع این نیست که چه روشی را استفاده می کنید زیرا مهم این است که کمپوست در حال تجزیه خوب باشد و آشفتگی و درهم برهمی پنهانی وجود نداشته باشد.
کمپوست برای تجزیه هم نیاز به ضایعات تری همچون خرده های غذا دارد و هم محتاج ضایعت خشکی است که از میان آنها می توان به مواد زیر اشاره کرد:کاه, برگ های قهوه ای, پوست یا کاغذ ریز ریز شده.اگر کپه بیش از گرم شدن و تبدیل به خاک گردیدن,بصورت کپه ای از مواد غذایی در حال فساد باقی بماند, ممکن است نیازمند خشکی بیشتر و مواد گیاهی قهوه ای باشد.

baz17
یک کپه کمپوست در حال کار همراه تجزیه مواد زاید گرم می شود
اکر کپه آب نرود یا بوی بد بدهد احتیاج به هوای بیشتری دارد.با بیل کپه را زیر و رو کنید و یا با فشار میله در آن سوراخ هایی را بوجود بیاورید.
اگر کپه گرم نشود,یا آب کم دارد و یا زیاد.کپه را با یک بیل برگردانید.اگر خیلی خشک است آب بیشتر اضافه کنید و اگر خیلی مرطوب است آب کمتری اضافه نمایید.پوشش کپه با پلاستیک مشکی به گرم نگه داشتن آن کمک می کند.
اگر کمپوست مورچه دارد آب اضافه کنید.
اگر مگس جلب می کند نیاز دارد که بهتر با خاک پوشیده شود.
بعد از مدتی کمپوست بوی خوبی می دهد و خاک سیاه و غنی می شود.
چه چیز نباید داخل کمپوست برود؟!

baz18
این چیزها را داخل کمپوست نگذارید
مردم ایده های مختلفی در باره کمپوستی که خوب کار می کند و کمپوستی که خوب کار نمی کند دارند.برای مثال بعضی از مردم خرده های گوشت و کاغذ را بیرون می آورند.خیلی از مردم معتقدند که فضولات گاو و اسب برای کمپوست خوبند و مدفوع سگ و گربه نه!
شاخه های بزرگ یا برگ های بسیار نازک تجزیه را خیلی سریع می کنند.اگر کاغذ یا مقوا اضافه می شود,بهتر است که آنها را ریز ریز و نمناک کنید تا بهتر تجزیه شوند.
گوشت,استخوان و مواد چرب آشپزی,آفت ها را جلب کرده و موجب می شوند تجزیه خیلی سریع صورت گیرد.
بعضی چیزها اصلا برای کمپوست خوب نیستند.پلاستیک,شیشه,فلز و هر چیز دیگری که خاک مستقیما تجزیه اش نمی کند را باید از این چیزها دانست.گیاهانی که مردم را مسموم می کنند یا گیاهانی مثل کرچک یا اوکالیپتوس,بارورکننده های خوبی نخواهند بود.
استفاده مجددی که می توانید
زباله یک نفر برای دیگری مفید است.در تمام نقاط دنیا مردم پولشان را ذخیره کرده و با اختراع روش هایی که موجب استفاده مجدد از مواد دور ریخته شده می گردد,از محیط زیستشان حفاظت می کنند:
از لاستیک ها,صندل,سطل و دمپایی می سازند
از قوطی حلبی, لامپ,دمپایی و فانوس می سازند
از ظروف مومی مواد غذایی,کیف خرید می سازند
از پوست نارگیل,فنجان,قاشق و چنگال می سازند
از برگ درخت موز,بشقاب و جام می سازند

baz19
خیلی از محصولات جدید براحتی از مواد دور ریخته شده درست می شوند

از قراضه های فلز,لامپ, بخاری و دیگر چیزهای صنعتی می سازند
کاغذ می تواند ریز و متراکم شده و در عایق سازی منازل به کار رود و یا به عنوان خاک زغال سوزانده شود.
خاک اره می تواند در کمپوست و توالت های خشک استفاده شود و یا متراکم شده و همراه فضولات حیوانی و دیگر مواد آلی خشک بصورت خاک زغال و به عنوان سوخت سوزانده شود.
بازیافت آشغال ها را به منبع بر می گرداند

baz20
بازیافت 6 قوطی آلومینیمی انرژی کافی برای روشن نگاه داشتن تلویزیون را برای 8 ساعت فراهم می کند.
بازیافت محصولاتی که استفاده بیشتری ندارند می گیرد و آنها را به مواد اولیه شان جهت تولید محصولات مفید و نو بر می گرداند.بازیافت موادی همچون لاستیک و فلزات باید در کارخانه ها انجام شود.موادی همچون کاغذ و شیشه احتیاج به تجهیزات و فضای کمتری برای بازیافت دارند و بنابراین بازیافتشان می تواند در کارگاههای کوچک یا منازل انجام شود.
بازیافت راهی مهم است که ضایعات و زباله را کم می کند اما بازیافت به همان اندازه همکاری دولت و کارخانجات, احتیاج به مشارکت و همراهی مردم و جامعه دارد.اگر بازار فروش مواد بازیافتی وجود نداشته باشد یا اگر آنها ایمنی بازیافت را رعایت نکنند,بازیافت هیچ راه حلی به حساب نمی آید.
بازیافت ضایعات را به خاطر تبدیل آنها به محصولات نو کم می کند و همچنین انرژی مصرفی در کارخانه ها را ذخیره می نماید.برای مثال, بازیافت کاغذ انرژی مصرفی برای تولید کاغذ نو را تا دو سوم کم می کند و همین مقدار صرفه جویی در مصرف انرژِی پیش می آید وقتی که فولاد به جای مواد خام از قراضه های فلزی تولید شود.ساخت آلومینیم از ضایعات مقدار کمی از انرژیی را می برد که برای ساخت آلومینیم از معادن بوکسیت خام استفاده می شود.

baz21
بازیافت منابع را حفاظت می کند و من نیاز دارم که زندگی کنم
بازیافت
ضایعات جامد آلاینده محیط زیست را کم می کند
ضایعات جامدی که نیاز به دفع دارند کم می کند که به مفهوم ذخیره سازی فضا و انرژی است
استفاده از مانبع را با استفاده بیش از یکبار از آنها کاهش می دهد
به اقتصاد محلی و ملی کمک می کند زیرا مواد خام کمتری وارد می شوند
شغل ایجاد می کند
کدام مواد قابلیت بازیافت دارند؟
موادی که می توانند بازیافت شوند وابسته به صنایع بازیافت محلی هستند
شیشه از ماسه,خاکستر فرار و آهک درست می شود.وقتی دفع می شود می شکند اما دوباره به مواد اولیه تبدیل نمی شود.شیشه بازیافتی بر طبق رنگ طبقه بندی می شود و ذوب می شود تا به شکل مایع در بیاید.بعد در ظروف جدید شکل داده می شود.شیشه هایی هم هستند که بصورت موادی که در راه سازی و ساختمان سازی استفاده می شوند بازیافت می گردند.خیلی از محصولات شیشه ای همانند بطری ها می توانند شسته شده و بدون بازیافت مورد استفاده مجدد قرار بگیرند.
آلومینیم از معادن فلزی که بوکسیت نام دارد و از حفاری خاک بدست می آید.آلومینیم هم بصورت مواد اولیه در نمی آید ولی همچون شیشه از هم گسیخته می گردد.آلومینیم با ذوب و تغییر شکل بازیافت شده و بصورت قوطی ها و دیگر چیزهای جدید در می آید.
حلبی که قوطی های فولادی همانند ظروف سوپ و میوه را پوشش می دهد با جداسازی حلبی از فولاد بازیافت می شود.فولاد و حلبی سپس شسته شده و برای تولید قوطی ها و دیگر محصولات بیشتر فروخته می شوند.
لاستیک از رزین طبیعی درخت و نفت خام تولید می شود.لاستیک بعضی وقت ها با ذوب کردن و ریزه سازی آن و قالب دهی مجدد به چیزهای جدید تیدیل می شود.
کاغذ از چوب,پنبه و دیگر گیاهانی که الیاف قوی دارند ساخته می شود.کاغذ از نادر موادی است که مجددا می تواند بصورت خودش بازیافت شود.کاغذ تجاری اغلب در کارخانجات صنعتی بازیافت می شود.کاغذ می تواند توسط دست بازیافت شود و در تولید کاغذ زیبایی که استفاده خانگی داشته یا می تواند به فروش برود ,مورد استفاده قرار گیرد.
محصولاتی که شامل مواد سمی هستند همانند رایانه, باتری ها, وسایل الکترونیکی, رنگ ها, حلال ها و آفت کش ها و ظروفی که آنها را در خود ذخیره کرده اند احتیاج به دستکاری دقیقی دارند بطوری که کارگران بازیافت نباید به مواد شیمیایی سمی دست بزنند.بعضی از این محصولات کلا قابل بازیافت نیستند و این دلیلی برای این است که چرا آنها در وهله اول باید کمتر تولید شوند.

baz22
مشکل پلاستیک های بازیافتی
وقتی پلاستیک بازیافت می شود,کیفیتش کاهش می یابد.یک بطری پلاستیکی بازیافت نمی شود تا بطری پلاستیکی دیگری را بسازد ولی از آن می توان چیزی با کیفیت بدتر تولید نمود.قبل از اینکه پلاستیک به مدت طولانی تر مورد استفاده قرار گیرد,تنها می تواند چند بار بازیافت شود.
بازیافت بعضی پلاستیک ها گازهای سمی را آزاد می کند که برای کارگران یا اجتماع مضر و خطرناک است و مقدار زیادی از پلاستیک ها متمایلند که با خاتمه بازیافت سر از اماکن دفن در بیاورند.این دلیلی است که چرا بهترین استفاده از پلاستیک, این است که تولید و مصرف آن تا جاییکه ممکن است کم باشد.
جمع آوری زایدات,انتقال و ذخیره
اگر اجتماع شما یک سیستم جمع آوری قابل اعتماد ضایعات ندارد, شما می توانید یکی را با کمک دولت محلی و ادارات راه اندازی نمایید.در هنگام طرح ریزی,به ذهنتان بسپارید که چه چیزی را جمع خواهید نمود و آیا آن برای فروش مجدد به اداره بازیافت بزرگتر یا به برنامه بازیافت اجتماع خواهد رفت.
فاصله کمتر سفر ضایعات بهتر است ولی خیلی از اجتماعات نمی توانند بطور محلی ضایعات را بازیافت نمایند.پس راه حلی دیگر باید پیدا شود.
راههایی برای آماده نمودن ضایعات
راهی که ضایعات برای جمع آوری ,انتقال و ذخیره آماده سازی می شوند وابسته به این است که شما چقدر فضا دارید, چه کسی کار را انجام می دهد, چه کسی دورانداختنی ها را می خرد و آنها برای چه استفاده می شوند.برای جلوگیری از بوهای بد و پراکندگی میکروب ها ,مواد باید تمیز, خشک و مسطح شوند و یا توده گردند تا تا آنجا که ممکن است فضای کمی را بگیرند و تا آنجا که ممکن است حوادث کمی را بوجود بیاورند.
رایانه ها,رادیوها و تلویزیون ها شامل بخش های قابل فروش و قابل بازیافت هستند ولی بخش مهمی از آنها شامل مواد سمی است.بعد از دریافت محصول,این مواد باید به بهترین صورتی جدا شده و از ادوات حفاظتی ایمن و تهویه خوب بر خوردار شوند.تمام ظروف حاوی مواد سمی باید به گونه ای ویژه,دستکاری شوند.
سلامت و ایمنی جمع آورنده های ضایعات
جمع آورنده های ضایعات به خاطر مشکلات تندرستی که از زباله ها می آید در معرض خطر هستند.برای جلوگیری از آسیب, جمع آورنده های ضایعات نیاز به آموزش دارند که چطر جلوی مشکلات تندرستی را بگیرند و اگر مشکلی برایشان پیش آمد به کجا مراجعه کنند.
اگر جمع آورنده های زباله, بصورت واحدهای کوچک تجاری یا شرکت تعاونی ها سازماندهی شوند, سرمایه گذاری مشترک, آموزش و بدست آوردن حمایت اجتماع و دولت احتمالا ساده تر خواهد بود و بنابراین خرید تجهیزات ایمن تر و انجام کار تا حد توان ایمن راحت تر شکل خواهد گرفت.

baz23
عینک
دستکش
ارابه
ماسک های صورت
کفش های پوشیده

baz24
بعضی از این زباله ها مفیدند اما من نمی دانم جه کسی می تواند از آنها استفاده نماید
شروع مرکز بازیافت از منبع اجتماع
یک مرکز بازیافت از منبع جایی است که در آن مواد بازیافتی و قابل استفاده مجدد برای فروش یا استفاده مجدد,جمع آوری می شوند.این جا می تواند جایی باشد که عملیات کمپوست از آنجا آغاز شده و تولیداتش قابلیت فروش به باغات و مزارع را دارند.از سویی در اینجا محصولات جدید از مواد قدیمی ساخته می شود و کالاهایی معاوضه می شوند که از آن میان می توان به لباس, پرده, تجهیزات, مبلمان, کفش ها, بطری های شیشه ای, کتری, ظروف آشپزخانه, مواد ساختمانی و امثالهم اشاره نمود.

baz25
مردمی که با هم کار می کنند اجتماعی را می سازند که جای خوبی برای زندگی است
مراکز بازیافت از منبع
اجتماعات زیادی در فیلیپین هستند که توسط دولت محلی و سازمانی به نام "بنیاد مادر زمین" ,مراکز بازیافت از منبع را تشکیل داده اند.این مراکز بازیافت از منبع الهام بخش برنامه مواد زاید جامد سراسر کشور شده اند و به تغییر کل سیستم مدیریت زایدات کمک کرده اند.
خانه دارها تشویق می شوند که مواد زاید جامدشان را جداسازی کنند و موادی که می توانند دوباره استفاده شده یا بازیافت شوند تمیز نمایند.بعضی از اجتماعات قانونی را تصویب کرده اند که برای کاهش بوی بد مانع از این می شود که زباله های خود را در بیرون از منزل کپه کنند.
مردم سراسر اجتماع ضایعات آلی را در ظروفی دربسته در خانه ها نگه می دارند یا آنها را به ظروف کمپوست حمل می کنند.هر روز کارگران مراکز بازیافت در سراسر اجتماع با سه چرخه به حرکت در می آیند تا ضایعات آلی, مواد قابل بازیافت و ضایعات دور ریخته شده را جمع کنند.بعضی وقت ها مردم برای بازیافتی هایشان پول می دهند.هر چیزی که به مراکز بازیافت آورده می شود دو جز اصلی دارد.
یک باغ اکولوژی که مواد آلی کمپوست می شوند و برای رشد گیاهان به مردم فروخته می شوند.
یک انبار یا کپر اقتصادی که مواد بازیافتی تمیز قبل از فروش به اسقاطی ها, کارخانجات بازیافت یا دیگر کارخانه ها طبقه بندی می شوند .

baz26
بعضی از مراکز حوزه های کاری را برای مردم تدارک می بینند تا آنها به واسطه مواد قدیمی ,محصولات جدید تولید نمایند.جعبه های آب میوه مسطح شده و دوخته می شوند تا کیف های خرید تولید کنند.بطری های شیشه ای به شکل لیوان های نوشیدنی در می آیند.روزنامه های قدیمی ریز ریز شده و به هم بافته می شوند تا سبد و کیفی که با کمک رزین یا چسب محکم و با دوام شده تولید کنند.این چیزها برای مردمی که آنها را تولید می کنند منبع در آمد هستند و هزینه های جاری مراکز بازیافت از منبع را پوشش می دهند.
مراکز به طور چشمگیری زباله های اجتماع را کم می کنند.به جای زندگی همراه با استنشاق بوی بد زباله, مردم از استفاده مجدد و بازیافت درآمدی اضافه دارند و با استفاده از کمپوست ضایعات غذایی ,سبزیجات بیشتری تولید می کنند.

منبع : http://www.yarabumco.ir


کاغذ مدرن بدون نیاز به جوهر

شیوه چاپ بدون نیاز به جوهر و قابل پاک شدن توسط شرکت زیراکس

محققان آمریکایی با هدف کاهش مصرف بیش از اندازه کاغذ، کاغذ قابل نوشتن مجددی تولید کرده‌اند که بدلیل عدم استفاده از جوهر، دوستدار محیط زیست و اقتصادی است.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، با وجود توسعه فناوری‌های دیجیتال از جمله کتابخوان‌های الکترونیک، شرکت‌های تجاری همچنان 90 درصد اطلاعات خود را بر روی کاغذ ثبت می‌کنند؛ با وجود افزایش تقاضا برای کاغذ، پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک تولید کاغذ به نصف کاهش پیدا کند.

محققان شیمی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید جایگزین مناسبی برای کاغذهای معمولی تولید کرده‌اند.

در کاغذ قابل نوشتن مجدد از جوهر استفاده نمی‌شود و به جای آن، از نور فرابنفش برای چاپ کلمات و تصاویر بر روی فیلم پلاستیکی با مواد شیمیایی حساس به نور موسوم به رنگ‌های ردوکس (redox dyes) استفاده می‌شود.

با استفاده از نور فرابنفش، رنگ سایر نقاط کاغذ حذف شده و تنها کلمات و تصاویر قابل خواندن می‌شوند؛ نوشتار چاپ شده بسیار خوانا بوده و تا سه روز روی کاغذ باقی می‌ماند؛ پاک کردن نوشته‌های چاپ شده نیز از طریق حرارت دادن امکانپذیر است.

کاغذ قابل نوشتن مجدد دست کم تا 20 بار قابل استفاده مجدد است که برای کاربردهایی مانند چاپ روزنامه گزینه بسیار مناسبی است.

بدلیل عدم استفاده از جوهر، این کاغذ صرفه اقتصادی بالایی داشته و دوستدار محیط زیست محسوب می‌شود. نتایج این دستاورد در مجله Nature منتشر شد.
منبع: چاپ و بسته بندی در ایران

سنگ، ماده‌ای که می‌توان با آن کاغذ تولید کرد

سنگ، کاغذ، تولید

گزارشگر:نسترن سعیدی نژاد

شاید بتوان گفت کاغذ مهم‌ترین ماده اولیه برای تولید محصولات چاپ و نشر است و مصرف آن در کشور ما هم کم نیست. در زمینه تولید این ماده کارخانه‌های اندکی مشغول کار هستند که درصد کمی از نیازهای داخلی را تامین می‌کنند و مابقی از سایر کشورها وارد می‌شود. یکی از دلایل تولید نشدن کاغذ در ایران شرایط آب و هوایی و نبود منابع جنگلی غنی است، چون عمده‌ترین ماده تشکیل‌دهنده کاغذ الیافی است که از چوب درختان بدست می‌آید.پس باید به دنبال کاغذی گشت که با شرایط کشورمان سازگاری داشته باشد، در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی امسال غرفه‌ای نظر من را جلب کرد: «تولید کاغذ از سنگ»!!


 
 
آیا امکان دارد ماده‌ای به غیر از چوب اصلی‌ترین ماده برای ساخت کاغذ باشد؟
در گفت‌وگو با محمد مهدی مصلح عرضه کننده تکنولوژی این نوع کاغذ، به پاسخ این پرسش می‌رسیم، وی در ابتدا شرح کوتاهی از تولید کاغذ سلولزی را بیان می‌کند: «برای ساخت 12000 تن کاغذ سلولزی،‌ حدود 65 میلیون دلار، 3500 کیلووات برق و یک رودخانه آب لازم داریم و مهمتر از همه باید جنگل‌ها را تخریب کنیم که برای طبیعت بسیار زیانبار است، و اکثر دولت‌ها هم اجازه این کار را نمی‌دهند. مشکل بعدی ما موادی است که برای تهیه کاغذ سلولز به خمیر اضافه می‌شود که بسیاری از آنها سمی است. پسماند این مواد به آب‌های زیرزمینی وارد می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند و سلامت بشر را به خطر می‌اندازند.»
مصلح، کانادا را زادگاه کاغذ سنگی می‌داند و می‌گوید: «حدود 5 سال پیش برای اولین بار کاغذ سنگی در کانادا تولید شد و حدود 2 سال است که در چرخه اقتصادی جهان جای گرفته است. جزیره ونکوور کانادا با وجود داشتن جنگل‌های غنی زادگاه کاغذ سنگی است علت آن هم عدم قطع درختان و کم نشدن اکسیژن موجود در هوا است. این تکنولوژی از کانادا وارد سایر کشورها از جمله ژاپن، تایوان و ... شده است.»
وی در ادامه به توضیح فرآیند ساخت این کاغذ می‌پردازد: «80 درصد ماده تشکیل‌دهنده کاغذ سنگی از کربنات کلسیم است. غنی‌ترین منبع کره زمین سنگ است و بیشترین سنگی که روی کره زمین موجود است سنگ پایه آهکی است، که می‌توانیم کربنات کلسیم را از آن استخراج کنیم. اطراف ایران مملو از سنگ‌هایی است که پایه آهکی دارند به همین دلیل است که کشور ما کارخانه‌های سیمان زیادی دارد. شاید تولید این کاغذ برای سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی به صرفه نباشد چون صنایع سنگی آنها به اندازه ما غنی نیست ولی برای کشور ما بسیار با صرفه است.»
به گفته او:« 15 درصد مابقی مواد تشکیل‌دهنده این کاغذ از مواد پلی‌پروپیلن و پلی‌اتیلن است. برای اتصال کربنات کلسیم و مواد رزینی که همان پلی‌پروپیلن و پلی‌اتیلن است از موادی به نام coupling agent استفاده می‌شود.
اگر به کاغذهای سلولزی نگاه کنیم، در سطح آن خلل و فرج دیده می‌شود که به علت وجود الیاف کوتاه و بلند و ترکیب آنهاست، در کاغذ سنگی پس از ترکیب مواد اولیه، ماده‌ای به نام compatibilizer برای هموژنیزه کردن ترکیب به آن اضافه می‌شود. این ماده ساختار مولکولی ترکیب را یکنواخت و همگن می‌کند به همین دلیل است که خلل و فرجی در بافت کاغذ دیده نمی‌شود.»
مصلح محسنات کاغذ سنگی را برمی‌شمرد: «پس از اینکه بر روی کاغذ سلولزی با خودکار نوشته می‌شود اگر جند ثانیه در آب قرار گیرد و با دست روی آن کشیده شود جوهر از روی آن پاک شده و یا حتی بافت کاغذ از هم پاشیده می‌شود ولی کاغذ سنگی چنین نیست و آسیبی نه به بافت کاغذ و نه به جوهر روی آن وارد می‌شود به عبارت دیگر کاغذ سنگی ضدآب است.
کاغذ سنگی را اگر آتش بزنیم خاکستر به جا مانده آهک است که نشان‌دهنده برگشت‌پذیری به طبیعت است. این کاغذ برای تجزیه شدن حداکثر یکسال زمان نیاز دارد یعنی اگر یکسال در طبیعت باشد اثری از آن باقی نمی‌ماند. حال اگر این کاغذ از پلاستیک ساخته شده باشد 800 تا 900 سال در طبیعت باقی می‌ماند، لایه ازن را سوراخ می‌کند، انواع بیماری‌ها از جمله سرطان را ایجاد می‌کند. به عنوان جمع‌بندی این کاغذ دوستدار محیط زیست، ضدآب و تجزیه‌پذیر است.»
وی مصارف این کاغذ را شرح می‌دهد: «این محصول از گراماژ 65 تا 400 را شامل می‌شود و برای انواع پوستر، ساک‌های دستی، کاغذ دیواری و ... استفاده می‌شود. کاغذ سنگی در ضخامت‌های بالا از استحکام زیادی برخوردار است و امکان پارگی آن بسیار کم است. یکی از کاربردهای بسیار مهمی که این کاغذ در کشور ما می‌تواند داشته باشد در زمینه بسته‌بندی سیمان است. برای تولید کیسه‌های بسته‌بندی سیمان از پنج لایه کاغذ که روی آن را با یک لایه پلی‌اتیلن پوشش داده‌اند استفاده می‌شود. لایه پلی‌اتیلن برای جلوگیری از نفوذ سیمان به بیرون به کار برده می‌شود ولی در ساخت کاغذ سنگی چون از پلی‌اتیلن استفاده می‌شود نیازی به پوشش‌دهی ندارد. مصرف دیگر این کاغذ در تولید ظروف یکبار مصرف است، این مواد چون دوستدار محیط زیست است، زود به طبیعت برمی‌گردد و آسیبی نمی‌رساند.»
وی هزینه نصب خط تولید کاغذ سنگی در ایران را 5/5 میلیون دلار می‌داند و می‌گوید: «با توجه به اینکه تولید کاغذ سنگی در ایران بسیار کاربرد دارد ولی متأسفانه تا الان خط تولید آن نصب نشده است. نوسانات و بالا بودن قیمت دلار در دولت گذشته باعث شد که تمایلی برای سرمایه‌گذاری وجود نداشته باشد ولی در حال حاضر تقاضا برای نصب وجود دارد و بسیار مورد استقبال واقع شده است. نکته حایز اهمیت این است که طول خط تولید کاغذ سنگی 109 متر است پس برای نصب آن ساختمانی مجهز و عظیم مورد نیاز است.»
مصلح در ادامه قیمت این کاغذ را مورد بررسی قرار می‌دهد: «قیمت تولید این کاغذ کیلویی 2300 تومان است در حالی که قیمت تولید کاغذهای معمولی حدودا کیلویی 4000 تومان است. تفاوت کاغذهای معمولی و کاغذ سنگی در این است که به دلیل وجود الیاف کوتاه و بلند در کاغذ معمولی باعث مکش مرکب می‌شود و در چاپ چند رنگ، کیفیت مطلوبی نخواهیم داشت. برای داشتن چاپ با کیفیت‌تر از کاغذ گلاسه استفاده می‌شود که قیمت آن کیلویی 5300 تومان است. کاغذ سنگی کیفیت کاغذ گلاسه را با قیمت پایین‌تر به ما می‌دهد. چاپ‌پذیری کاغذ سنگی بسیار بهتر از کاغذ معمولی است. کاغذ معمولی به دلیل خلل و فرجی که دارد مرکب را جذب می‌کند در حالیکه کاغذ سنگی مرکب را جذب نمی‌کند و مرکب در سطح کاغذ باقی می‌ماند و حدود 20درصد کاغذ معمولی مرکب مصرف می‌کند. شرکتی در اصفهان کاغذ سنگی را وارد و کیلویی 9300 تومان به فروش می‌رساند. قیمت کاغذ سنگی را نباید با کاغذ تحریر مقایسه کرد زیرا کاغذ تحریر برای مصارف خاص باید لمینیت شود و این کار باعث افزایش هزینه می‌شود در حالیکه کاغذ سنگی این افزایش هزینه را ندارد.»
مصلح آماری از واردات و مصرف کاغذ در کشور را ارایه می‌دهد: «طبق آمار وزارت صنایع در سال 1391، 680 هزار تن کاغذ وارد کشور شده است در حالیکه تولید کاغذ در کشور 12000 تن است، که این 12000 تن را شرکت‌های چوکا و پارس تولید می‌کنند. و حدود 2 درصد از نیاز داخلی را تامین می‌کنند. خط تولید کاغذ سنگی قابلیت تولید 4000 تن در سال را دارد پس برای تامین نیاز داخلی نیاز به نصب چندین ماشین داریم. اگر این سیستم در کشور نصب و راه‌اندازی شود میزان قابل توجهی از واردات و خارج شدن ارز از کشور کاسته می‌شود. همچنین منابع جنگلی ما نیز تخریب نمی‌شود. برای تولید هر یک تن کاغذ، 4 تن درخت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در صورتی است که ما نه درخت داریم و نه آب پس بهتر است که از کاغذ سنگی استفاده شود.»
منبع : http://www.iranprint.com/

تولید کاغذ از سنگ

برای خودم خیلی جالب بود قبلا کاغذهای تولید شده از سنگ یا بهتر بگوییم بدون چوب را دیده بودم ولی ماشین آلات آنها و نحوه تولید را نه.

برآن شدم تا گفتگویی با ایشان داشته باشم تا تمام اعضاء و بازدید کنندگان محترم سایت هم در کم

وکیفیت تولید این کاغذها قرار گیرند.

1-    سلام آقای دکتر مصلح، لطفا بفرمائید تولید کاغذ از سنگ یعنی چه ؟


یعنی اینکه ما بجای اینکه درختان را قطع کنیم و به محیط زیست صدمه بزنیم با سنگ، کاغذ تولید نمائیم.
 

2-    یعنی مواد اولیه ما همین سنگ های توی بیابان یا کوه ها است؟
 

بله، درست است 85% مواد اولیه تولید این نوع کاغذ سنگ یا همان کربنات کلسیم می باشد.
 

3-    لطفا" محاسن این نوع تولید را بفرمائید ؟ 

-         اول از همه اینکه جنگل ها تخریب نمی شوند

-         محیط زیست حفظ می شود

-         درصد بسیار کمی آب نیاز نداریم در حد صفر

-         برق بسیار ناچیزی ( در مقایسه با کاغذ سازی ) نیاز داریم

-         سرمایه گذاری ( در مقایسه با کاغذ سازی ) بسیار پایین تر است
 

4-    معمولا" چه گرماژهایی را می شود با این روش تولید کرد؟
 

از 60 گرم تا 300 گرم
 

5-    چه نوع کاغذهایی از این روش می توان تولید نمود ؟


چاپ و تحریر و کاغذ بسته بندی
 

6-     ظرفیت دستگاهها چقدر است؟
 

از 5/2 تا 50 تن در روز متغیر است
 

7-    ممکن است بفرمائید جهت خرید این ماشین آلات سرمایه گذاری چه مقدار است؟
 

سرمایه گذاری بستگی به گرماژ تولیدی و ظرفیت تولیدی ماشین آلات از 2.000.000 دلار به بالا می باشد.


8-    آیا تکنولوژی این نوع تولید آسان است یا خیر؟
 

بسیار آسان می باشد و خیلی سریع می توان آن را بو می سازی نمود.
 

9-    ماشین آلات شما کجایی هستند؟
 

تمام ماشین آلات چینی هستند ولی داشتن ماشین آلات به تنهایی یک شرکت را قادر به تولید کاغذ با کیفیت مرغوب نمی کند، دانش فنی در این سیستم بسیار مهم است ما ماشین آلات را با دانش فنی تولید انواع کاغذ بفروش می رسانیم.
 

10-   با تشکر از لطف شما در آخرین سوال می توانید برای بازدید کنندگان ما اعلام نمائید چطوری می توانند جهت اخذ اطلاعات بیشتر و یا خرید ماشین آلات با شما تماس بگیرند.
 

بله، آنها می توانند با شماره تلفن ها در تهران تماس حاصل نمائند.

آدرس : تهران – خیابان ولیعصر – روبروی پارک ملت – نبش کوچه صداقت  ( شهید انصاری ) – برج ملت – طبقه سوم – واحد 5

تلفن: 26205429 – 22034874 – 22034873

همراه : 09123443270


منبع : http://www.paperandwood.com/

پروژه تولید کاغذ از آهک در همدان اجرا می شود

IMAGE634851154155156250.jpg

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از ایجاد طرح جدید تولید کاغذ از آهک در استان همدان خبر داد و گفت: در صورت اجرای این پروژه در همدان کمک شایانی به جامعه خواهد شد.

 به گزارش  آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، ، حمید رضا متین در مراسم روز معدن با بیان اینکه در خصوص صنایع معدنی سومین واحد فرو سیلیس کشور با حضور وزیر صنعت سال گذشته به بهره برداری رسید، اظهار داشت: چهار واحد فروسیلیس دیگر در استان همدان در دست اجراست که امیدواریم با افتتاح این پروژه ها سیلیس همدان ارزش پیدا کند.

 وی با بیان اینکه یکی از پروژه هایی که شستا اجرا خواهد کرد تولید منیزیوم از دولومیت است که سرمایه گذار حاضر و جواز آن صادر شده است، بیان کرد: کارهای پروژه تولید منیزیوم از دولومیت در حال پیگیری است.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از ایجاد طرح جدید تولید کاغذ از آهک در استان همدان خبر داد و با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در کشور انجام خواهد شد، عنوان کرد: دانشمند این طرح کانادایی است که یک شرکت چینی این دانشمند را خریده و اگر این پروژه در همدان شکل گیرد کمک شایانی به جامعه خواهد شد.

 متین با بیان اینکه پروسه تولید کاغذ از چوب هزینه بر و آلوده کننده است ضمن اینکه درخت کافی برای تولید کاغذ وجود ندارد، ادامه داد: هزینه برای رفع آلودگی ناشی از تولید کاغذ از چوب توجیه اقتصادی تولید کاغذ را پایین می آورد.

 وی همچنین به ساخت حسنیه همدانی ها در کربلا اشاره کرد و ابراز داشت: فعالان بخش معدن برای ساخت این حسنیه در کربلا کمک و همکاری کنند.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه ۱۰ روز پیش با حضور استاندار دو مصوبه آماده سازی جاده دینگیله کهریز که یک مجموعه معدنی در آنجا قرار دارد و مصوبه روستای تجرک گرفته شد، عنوان کرد: جاده روستا دینگیله کهریز از دستور کار سال ۹۵ در دستور کار سال جاری قرار گرفت و روستای تجرک نیز در سال ۹۵ انجام می گیرد.

 حمید رضا متین با بیان اینکه امسال افتتاح مدل سازی را خواهیم داشت، عنوان کرد: مدل سازی حرکتی برای جلوگیری از خام فروشی است.

 وی با بیان اینکه با شرایطی که قیمت سنگ آهن پیدا کرده در رکود شدیدی قرار داریم، عنوان کرد: امیدواریم شرایط بهتری برای فرآوری این ماده داشته باشیم.

 معاون برنامه ریزی استاندار همدان نیز در ادامه به نقش معدن و چگونگی اثر گذاری معدن در تولید ناخالص کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ۶۷ ماده معدنی در کشور شناخته شده است.

 هنوز پی جویی های معدنی در کشور ناقص است

 خسرو سامری با بیان اینکه هنوز پی جویی های معدنی در کشور ناقص است، عنوان کرد: در قانون بودجه اعتبار خوبی به پی جویی و ژئو فیزیک و ژئو شیمی نمی دهند و فقط میزان معادن در عمق خاصی از خاک شناسایی شده اند.

 وی با بیان اینکه باید کمیسیون صنایع و معادن و انرژی مجلس پی جویی هایی درخصوص اعتبار به بخش ژئو فیزیک و ژئو شیمی داشته باشند، عنوان کرد: هنوز نوع استخراج از معادن کشور سنتی است و زمانی که استخراج سنتی باشد میزان باطله و تلفات ماده معدنی بالا می رود و در واقع ثروت ملی هدر می رود.

 معاون برنامه ریزی استاندار همدان با بیان اینکه درخواست داریم اعتبارات مناسبی در مورد ماشین آلات استخراج معدن در نظر گرفته و در اختیار معدن داران قرار گیرد، ادامه داد: نقش بخش معدن در تولید ناخالص کشور اهمیت دارد و در بخش اقتصاد مقاومتی نیز بخش ثروت های ملی کشور ها در بخش معدن است.

 سامری با بیان اینکه اگر برروی استخراج، فرآوری، بسته بندی و صادرات مواد معدنی کار کنیم می توانیم ارزش افزوده خوبی داشته باشیم، بیان کرد: اگر سیلیس به فرو سیلیس تبدیل شود بهتر می توان آنرا به فروش رساند و می توان با تراش و بسته بندی سنگ های زینتی و قیمتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ برابر ارزش افزوده به دست آورد.

 وی با بیان اینکه در زمینه عدم اتصال به درآمد های نفتی باید به بخش معدن توجه ویژه داشت، بیان کرد: نباید به معدن نگاه جزیره ای داشت چراکه این ثروت ملی متعلق به همه است و باید به صورت ملی به آن نگاه شود.

 معاون برنامه ریزی استاندار همدان با بیان اینکه باید به همه مسائل کنار هم توجه شود و کسی که مواد معدنی یک معدن را استخراج می کند نباید به محیط زیست آسیب بزند، عنوان کرد: باید همه جانبه به معدن نگاه شود.

 خسرو سامری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژه به موضوع ایجاد ثروت دارد، ادامه داد: ابلاغیه ستاد تسهیل صادر شده و می توان مشکلات تولیدی به طور کل و به خصوص در بخش معدن را در ستاد طرح کرد تا با حضور نمایندگان ادارات مشکلات مربوطه تا حد امکان کاهش داده شود.

 وی با بیان اینکه استان همدان استانی بسیار مستعد است و در صنایع معدنی حرف نخست را می زند، ادامه داد: استان همدان تنها معدن آندلوزیت کشور را دارد و تنها صادر کننده کربن کلسیم رسوبی است و یکی از مدرن ترین کارخانه های فرو سیلیس در استان همدان وجود دارد.

 معاون برنامه ریزی استاندار همدان با بیان اینکه عظیم ترین معادن دولومیت کشور در نهاوند است، بیان کرد: امیداوریم بتوانم به طور جدی از خام فروشی جلوگیری کنیم چراکه خام فروشی خط قرمز است و باید به دنبال صنایع تبدیلی باشیم.

منبع : http://papna.ir/home/ShowContent.php?ContentID=3633

ساخت نخستین کاغذ ساطع‌کننده نور در جهان


دانشمندان دانشگاه سیچوان چین نخستین کاغذ انعطاف‌پذیر، شفاف و ساطع‌کننده نور در جهان را با استفاده از مواد دوستدار محیط زیست تولید کردند.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، این کاغذ نازک، شفاف و نانوسلولزی از آرد چوب ساخته شده و دارای نقاط کوانتومی (بلورهای ریز و نیمه‌رسانا) زیست‌سازگارپذیری است که از سلنیوم و روی تشکیل شده‌اند.
کاغذ جدید در دمای اتاق می‌درخشد و می‌تواند بدون ترک‌خوردن، لوله شده و باز شود و برای ساخت ابزار خم‌شدنی کارآمد خواهد بود.
محصول ابداعی، نویددهنده انقلاب بزرگی در ارائه ابزار هوشمند مانند تلفن‌ها و تبلت‌ها، ساعت‌ها و عینک‌، نمایشگرها و کاغذهای چاپی سه‌بعدی خواهد بود.
تیم علمی حاضر در این مطالعه به دنبال یافتن راه‌های پاک‌ و سبز برای تولید این کاغذ است و محصول آن‌ها، راه را برای دستیابی به موفقیت‌های لازم در زمینه ساخت ابزار الکترونیکی خم‌شدنی در آینده باز می‌کند.


جزئیات این فناوری در مجله ACS Applied Materials & Interfaces ارائه شده است.

اجرای طرح تعویض نهال با کاغذهای باطله


رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: انجام طرح های ابتکاری اعضای داوطلب از جمله کاشت نهال به تعداد اعضای داوطلب و طرح ایمنی و سلامت مسافران نوروزی از دیگر برنامه های فرهنگی طرح ملی نهضت سبز است.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی، وی همچنین پلاک کوبی درختان، برگزاری نمادین مراسم جشن تولد برای کهنسال ترین درخت شهرستان ها، ایجاد و نامگذاری بوستان های ویژه جوانان و واگذاری مسئولیت کاشت و نگهداری تا پایان عضویت، اجرای طرح تعویض نهال با کاغذهای باطله و موادبازیافت، اجرای شیوه های ابتکاری در آبیاری نهال و پوشش گیاهی محل تحصیل یا کانون برای صرفه جویی و هدررفت آب، همگی تحت عنوان برنامه های فرهنگی اجرا می شود.

قبادی دانا اظهار امیدواری کرد: اجرای طرح ملی نهضت سبز با مشارکت فعال جوانان، گام اساسی در زمینه حفظ و حراست از محیط زیست باشد و بتوانیم از منابع طبیعی به خوبی محافظت کنیم.

منبع : http://papna.ir/home/ShowContent.php