جام جم آنلاین: پژوهشگر دانشگاه «کلمسون» کالیفرنیای جنوبی، موفق به تولید سوخت زیستی از هلوهای پوسیده شد.
به
گزارش ایسنا ، «کای دراپچو»، یکی از محققان این دانشگاه با بررسی یک
باکتری مولد هیدروژن به نام Thermotoga neapolitana دریافت، این باکتری
عامل اصلی مزه هلو، به ویژه هلوی پوسیده است. این محقق که مهندس بیوسیستمهاست ، گفت: در نتیجه
همکاری با انجمن هلو کارولینای جنوبی که سرمایهگذاری در این پروژه را بر
عهده دارد ، دریافتیم با استفاده از این باکتری میتوان هلوهای مانده و
پلاسیده را به سوخت زیستی تبدیل کرد. این باکتری در شرایطی که اغلب گونههای زنده از بین میروند، نظیر دماهای نزدیک کوههای آتشفشانی، رشد میکند. دانشمندان در آزمایشگاهی پی بردند که این باکتری
بسیار فعال بوده و این میکروب محصولات جانبی گازی شکلی تولید میکند که
حدود 80 درصد آن را گاز هیدروژن تشکیل میدهد. سالانه بیش از 90 هزار تن هلو در ایالت کارولینای
جنوبی برداشت میشود و این ایالت پس از کالیفرنیا، دومین ایالت بزرگ تولید
کننده هلوی آمریکا به شمار میرود و طبق آمار، انجمن هلوی کارولینای
جنوبی، سالانه در حدود 9 هزار تن هلو در این ایالت دور ریخته میشود.
ضایعات هلو سرشار از مواد آلی و شکر است که با استفاده از این باکتری میتواند به گاز هیدروژن تبدیل شود.
این تحقیقات کمک میکند فراوانترین گاز موجود در زمین را به سوخت تبدیل کنیم.
گازهیدروژن از پتانسیل لازم برای جایگزینی نفت برخوردار است و در ضمن، آلایندگی کربنی خودروها را نیز به صفر میرساند.