پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

پسماندها و بازیافت

اخبار مربوط به زباله و بازیافت

استاد ایرانی دانشگاه واشنگتن موفق به تولید برق از درختان شد

به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس تحقیق جدیدی که در نشریه موسسه مهندسان برق و الکترونیک (The IEEE Transactions on Nanotechnology) به چاپ رسیده، می‌توان از درختان انرژی الکتریکی گرفت که هر چند میزان آن اندک است، اما تولید آن در مقادیر زیاد و قابل توجه امکان پذیر است.
پرویز درباره این دستاورد جدید می‌گوید:‌ تا جایی که ما می دانیم این اولین پژوهشی است که طی آن محققان موفق شده‌اند با چسباندن الکترودها به داخل یک درخت به طور کامل از آن برق به دست بیاورند.
محققان دانشگاه
MIT در پژوهشی که سال گذشته انجام شد، دریافتند زمانی که یک الکترود در درون گیاه قرار گیرد و الکترود دیگر در خاک اطراف آن جاسازی شود، انرژی با ولتاژ بالای 200 میلی ولت از گیاهان قابل دستیابی است.
این محققان از آن زمان شرکتی را راه‌اندازی کردند، که حسگرهای جنگلی در تعداد انبوه برای استخراج این منبع انرژی الکتریکی جدید تولید کند .
مهندس بابک پرویز و تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه واشنگتن هم در جست‌وجوی یک تحقیق آکادمیک در حوزه استفاده از برق درختان به وسیله ساخت مدارهایی برای بیرون کشیدن این انرژی بودند.
آنها برای نخستین بار موفق شدند یک مدار الکتریکی را تنها با استفاده از برق درخت به کار بیاندازند.
این محققان وسیله ای موسوم به «مبدل تقویتی» ابداع کرده‌اند که می‌تواند با همین اندک برق موجود در درخت به کار بیافتد. این وسیله ولتاژ پایین را دریافت کرده و آن را برای تولید برق و خروجی بیشتر ذخیره می‌کند. برای مثال این دستگاه اگر حداقل 20 میلی ولت ورودی برق داشته باشد، خروجی آن 1/1 ولت خواهد بود که می‌تواند حسگرهای با مصرف پایین را به کار بیاندازد.
به گزارش ایسنا، مهندس بابک پرویز تصریح کرد: هر چند ابزار الکتریکی معمولی با این نوع ولتاژ و جریان برق ضعیف حاصل از درختان که ما به آن دست یافته ایم، قابل کار کردن نیستند، اما این میزان برق برای ابزار در مقیاس‌های نانو قابل بهره‌برداری و سودمند است.
وی خاطر نشان کرد: با به بازار آمدن نسل‌های جدید فن‌آوری‌ها تصور می‌کنم، ضرورت دارد که به گذشته باز گردیم تا دریابیم در زمینه‌ تولید منابع انرژی چه سیستم های کارآمد و چه تکنیک‌هایی ناکارآمد بوده‌اند.
مهندس پرویز تاکید کرد: پدیده تهیه برق از درخت کاملا متفاوت از آزمایشات معمولی است که با سیب زمینی یا لیمو انجام شده است.
وی یادآور شد: هنوز دقیق معلوم نیست که این ولتاژها از کجا می‌آیند، اما به نظر می‌رسد، برخی از سیگنال‌دهی‌ها در درختان شبیه به فرایند‌هایی هستند که در بدن انسان اتفاق می‌افتد، اما سرعت آن پایین تر است.
پرویز که برق درختان را جایگزین انرژی خورشیدی برای بسیاری از کاربردها نمی داند، ادامه داد: من مشتاق هستم که نتایج این تحقیق را برای بررسی نحوه عملکرد درخت‌ها در این زمینه آزمایش و بررسی کنم.
 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد