جام جم : آیا تا به حال به این
مساله توجه کرده اید که سنگینی سطل زباله هایی که هر شب بیرون از خانه می
گذاریم ، بیشتر ناشی از بسته بندی و پوشش مواد غذایی است که مصرف می کنیم؟
حتی سطل های بزرگ تعبیه شده از سوی شهرداری در معابر عمومی نیز موید
این واقعیت است که قسمت عمده ضایعات تولیدی روزانه شهروندان را پلاستیک
های بسته بندی مصنوعی تشکیل می دهند.
متاسفانه این ضایعات غالبا در
طبیعت قابل تجزیه نیستند و از این روی یکی از آلوده کنندگان زیست محیطی
محسوب می شوند.در واقع این مساله، اندیشه محققان را نیز به تولید پوشش های
تخریب پذیر جلب کرده است.
تا جایی که پژوهشگران تصمیم گرفتند مواد
غذایی را با پوشش های خوراکی تولید کنند. دکتر عبدالرسول ارومیه ای ، عضو
هیات علمی و مدیر گروه پلاستیک پژوهشگاه پلیمر پتروشیمی ایران نیز برای
نخستین بار در کشور طرح تولید پوشش های بسته بندی خوراکی را ارائه کرده
است.
بحث تهیه و اصلاح خواص فیلمهای بسته بندی خوراکی زیست تخریب پذیر از کجا و چگونه آغاز شد؟
در
این بحث 2هدف اساسی مدنظر است: اولا، پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی
ناشی از ضایعات پلاستیک های بسته بندی مصنوعی ، ثانیا، افزایش ارزش تغذیه
ای مواد غذایی بسته بندی شده با توجه به رشد روزافزون مصرف مواد بسته بندی
و در نتیجه گسترش صنعت بسته بندی بخصوص پلاستیک های بسته بندی که همه جا و
در بسیاری از مواد غذایی ، آشامیدنی ، دارویی و بهداشتی مورد استفاده قرار
گرفته است ، ضایعات دور ریختنی آنها موجب افزایش آلودگی های زیست محیطی در
کشورهای جهان ازجمله ایران شده است به طوری که در برخی کشورهای صنعتی
مانند امریکا حدود نیمی از زباله های شهروندان را زباله های مواد بسته
بندی پلاستیکی تشکیل می دهد.
برای جلوگیری از ضرر و زیان های ناشی از
ضایعات پلاستیکی چند راهکار پیش بینی شده است ازجمله روشهای بازیافت
ضایعات پلاستیک دور ریختنی و تبدیل آنها به محصولات جدید و قابل استفاده
برای کاربردهای مختلف و یا این که به گونه ای ساخته شوند که قابلیت تخریب
با نور را داشته باشد و یا این محصولات را زیست تخریب پذیر می سازند تا از
لحاظ زیست محیطی (تولید پلاستیک ها با طول عمر کنترل شده ، رنگ پذیر،
غیرسمی و صددرصد تخریب پذیر باشد).
استفاده از پلاستیک های تخریب پذیر چه مزیت هایی دارد؟
استفاده
از پلاستیک های تخریب پذیر در صنعت بسته بندی ، ضمن حفظ خصوصیات پلاستیک
های معمولی در طول عمر مفید خود، پس از مدت زمان مشخص به وسیله
میکروارگانیسم ها در فرآیند کمپوست به محصولات طبیعی مانند co2، آب ، اتان
و بیومس تبدیل می شوند و هیچ گونه اثر منفی زیست محیطی ازجمله عناصر سنگین
و مواد سمی بر جای نمی گذارد.
این کار برای اولین بار در اوایل قرن
بیستم با تولید فیلم ژلاتینی برای بسته بندی گوشت شروع شد ولی از دهه 80به
بعد تحقیق و تولید آنها در امریکا و بعضی کشورهای صنعتی شکل جدی تری به
خود گرفت.
متاسفانه در کشور ما ایران کار جدی درباره این نوع فیلمها انجام نشده و یا تحقیقات سطح پایینی داشته است.
پوشش های خوراکی تخریب پذیر به چند دسته تقسیم می شوند و چه خواصی دارند؟
پلیمرهای طبیعی از مواد طبیعی ساخته و یا استخراج می شوند و شامل: نشاسته ، سلولز (چوب)، پروتئین، مو، ابریشم، DNA، RNA.
پلاستیک
های خوراکی معمولا از پلیمرهای طبیعی و جزئ پلیمرهای زیست تخریب پذیر
هستند که بیشتر بیوپلیمرهای پروتئینی هستند و به خوبی می توانند برای بسته
بندی مواد غذایی استفاده شوند.
پوششهای (فیلمهای) بیوپلیمری به 4 دسته کلی یعنی پروتئین ها، پلی ساکاریدها، لیپیدها و پلی استرها تقسیم می شوند.
این
پوشش ها بی رنگ ، بی طعم و قابل خوردن هستند، همچنین از نفوذ گازها مانند
اکسیژن به درون موادخوراکی جلوگیری می کنند. همچنین آنها مانع از بین رفتن
مواد فرار، رطوبت ، مواد روغنی از مواد غذایی می شوند.
بنابراین یک
پوشش دهنده و محافظ خوبی برای بسته بندی مواد غذایی و دارویی هستند.
فیلمهای خوراکی می توانند حاوی مواد مغذی (مانند ویتامین ها)، مواد
نگهدارنده و آنتی بیوتیک ها باشند و به این طریق خواص نگهداری و
نگهدارندگی آنها را افزایش می دهند.
این پوشش از چه ترکیبات پروتئینی و گیاهی دیگری ساخته می شوند؟
همانگونه
که گفته شد این پوششهای پلاستیکی از بیوپلیمرهای پروتئینی ، کربوهیدراتی ،
لیپیدی و پلی استری هستند و اغلب از مواد طبیعی مانند: ذرت ، گندم ، سیب
زمینی ، سویا و... تهیه و استخراج می شوند.
ارزش غذایی فیلمهای
پروتئینی از فیلمهای دیگر بالاتر بوده و خواص تغذیه ای آنها مانند دیگر
پروتئین های طبیعی است. این فیلمها می توانند باعث افزایش اسیدهای آمینه
ضروری مواد غذایی بسته بندی شده شود.
آیا خوردن آنها عوارض گوارشی به همراه ندارد؟
خیر.
هیچ گونه اثر نامطلوب از خوردن آنها به جای نمی ماند البته به شرطی که به
صورت بهداشتی تهیه شوند. از نظر ظاهری سفید یا بی رنگ هستند، طعم و بوی
خاصی ندارند البته در برخی موارد باید رنگبری انجام شود.
از پروتئین زئین ذرت با چه مکانیسمی استفاده می شود؟
12-6
درصد ترکیب ذرت را پروتئین تشکیل می دهد. زئین یکی از پروتئین های ذرت است
و در حدود 70 درصد گلوتن ذرت (پرولامین + گلوتلین) را تشکیل می دهد.آن
تنها پروتئین ذرت است که به صورت تجاری استخراج می شود.
زئین یکی از
پلاستیکهای طبیعی است که در بسته بندی مواد غذایی و دارویی مورد استفاده
قرار می گیرد.با این حال روشهایی مختلف برای تولید زئین وجود دارد و اکثر
این روشها آزمایشگاهی بوده و و به طور کامل تجاری نشده اند.در سطح
آزمایشگاهی معمولا از ذرت آسیاب شده خشک استفاده می شود که در آن زئین فقط
در حدود 4درصد وزن خشک را تشکیل می دهد.
بنابراین راندمان و غلظت زئین
در عصاره استخراج شده پایین بوده و بنابراین هزینه های بازیافت و تغلیظ آن
در سطح صنعتی گران خواهد بود. در سطح تجاری معمولا آرد گلوتن ذرت (CGM)که
یک محصول فرعی در فرآیند تهیه نشاسته از ذرت است به دست می آید. گلوتن ذرت
حاوی 70درصد پروتئین است که 60درصد آن زئین است.
گلوتن ذرت یک محصول کم
بها بوده و به عنوان خوراک دام استفاده می شود. زئین استخراج شده طی
فرآیند فیلم سازی مختلف به فیلمهای ویژه بسته بندی تبدیل می شود. این
روشها شامل روش مرطوب و خشک است و البته روش جدید نیمه مرطوب نیز وجود
دارد که توسط گروه پژوهشی ما برای اولین بار به کار گرفته می شود.
پوششهای زئینی نسبت به سایر پوشش پروتئینی چه مزیتهایی دارند؟
پوششهای زئینی کاربردهای گوناگون در صنایع مختلف غذایی و دارویی دارد که به مزایای کاربردی آنها اشاره می شود:
1-جلوگیری
از کاهش کیفیت بافتی: در این باره می توان به مثالهای زیر اشاره کرد:در
نانها و شیرینی های مغزدار انتقال رطوبت از مغز به پوسته خشک باعث نرم و
مرطوب شدن پوسته و سفت شدن مغز می گردد.
در سوپهای آماده ، انتقال
رطوبت از اجزای مرطوب به اجزای خشک باعث کلوخه ای شدن و عدم هیدراسیون
مناسب در آب می شود.جذب رطوبت در محصولات غله ای تفننی مثل پفک باعث کاهش
تردی و پلاستیکی شدن آنها می شود.
2- جلوگیری از فساد مواد غذایی
3-حفظ ارزش اقتصادی فرآورده
4-به تاخیر انداختن جذب و مهاجرت چربیها
5-جلوگیری از انتقال مواد طعمی و رنگی ماده غذایی به محیط و بین اجزای مواد غذایی هتروژن
6-جلوگیری از نفوذ میکروارگانیسم ها به مواد غذایی
7-افزایش ارزش غذایی محصول
8-استفاده برای میکروان کپسولاسیون افزودنی های غذایی
9-حفاظت محصول در برابر صدمات مکانیکی
10-کاهش مقدار ماده بسته بندی و پیچیدگی بسته بندی
روش ابداعی در طرح شما چه برتری هایی نسبت به طرحهای مشابه دارد؟
در
تهیه فیلمهای خوراکی زئینی ، از پلاستی سایزرهای مختلف برای استحکام و
بهبود خواص فیلمهای زئینی استفاده می شود. کارهایی که قبلا انجام شده
معمولا از اسیدهای چرب مایع استفاده شده است.
در این کار پژوهشی از
قندهای طبیعی و پلی ال هایی مانند سوربیتول به عنوان پلاستی سایزر واز روش
غلتک زنی و پرس داغ برای تولید فیلمها استفاده شد که روشی ساده و کم هزینه
نسبت به روشهای دیگر مانند روشهای کاستینگ و یا اکستروژن است.
این طرح در حال حاضر در چه مرحله ای است؟
این طرح در مراحل پایانی است و تاکنون نتایج قابل قبولی حاصل شده است.
امیداواریم
که بتوان از نتایج آن برای آینده برنامه ریزی و برای صنعتی کردن آن اقدام
کرد. این نوع پوششها در صنایع مختلف مواد غذایی مانند: شکلات و بیسکویت
سازی ، بسته بندی انواع میوه ، گوشت و... با توجه به خواص آنها که قبلا
اشاره شد استفاده می شود.
پونه شیرازی
بنابراین گزارش، دکتر سیدمحمد فاطمی عقدا، معاون وزیر
مسکن و رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، در گفت وگو با دنیای اقتصاد
پیرامون لزوم تهیه این طرح گفت: در تهران روزانه بیش از 40هزار تن آوار
ساختمانی در محل های دفن آوارها تولید می شود که نیازمند مدیریت است.
وی
گفت: این آوارها ممکن است از تخریب جزیی یا کلی بنا و فعالیت های عمرانی
دیگر مانند کانال کشی، گودبرداری و... تولید شوند، اما آوارهای فعالیت های
عمرانی هم دارای حجم بیشتری است و هم بازیافت آنها راحت تر است.
وی
تصریح کرد: با توجه به ضرورت حفظ محیط زیست می توان با فرآوری آوارهای
ساختمانی و با رعایت معیارهای فنی مرتبط به عنوان سنگدانه یا جایگزین
قسمتی از آن در ساخت بتن، فرآورده های بتنی، بتن آسفالتی و عملیاتی مانند
تسطیح، محوطه سازی و... بهره برد.
وی یادآور شد: مرکز تحقیقات
ساختمان و مسکن با اجرای چندین پروژه تحقیقاتی در سالیان گذشته، طرح
مدیریت کاهش آوارهای ساختمانی را تهیه کرده است که هم به مقوله ساخت و
تخریب و هم بازیافت توجه کرده است.
دکتر حمزه شکیب، رییس کمیسیون
توسعه و عمران شورای شهر تهران نیز در این باره به دنیای اقتصاد گفت: با
توجه به اینکه تعداد زیادی از ساختمان ها در شهر تهران در حال تخریب و
نوسازی است، با تهیه و ابلاغ طرح جامع نخاله های ساختمانی می توان از این
مصالح بخشی را به طور مستقیم و بخشی را به صورت بازیافت شده، مورد استفاده
قرار داد.
همچنین آن بخشی از آوارهای ساختمانی هم که قابل استفاده
نیست باید در مناطقی دفن شود که مشکلات زیست محیطی برای ساکنان آن مناطق
نداشته باشد.
وی با اشاره به ارائه طرحی در این رابطه از سوی مرکز
تحقیقات ساختمان و مسکن به کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر گفت: این طرح
با همکاری کارشناسان مرکز تحقیقات و اعضای کمیسیون عمران در حال بررسی است
تا پس از تکمیل و اتفاق نظر بر روی محورهای آن این طرح با قید یک فوریت در
صحن علنی شورا مطرح شود.
وی با بیان اینکه تاکنون چنین طرحی در سطح
کشور تهیه نشده، اظهار کرد: تهیه و اجرای این طرح در شرایطی که هم اکنون
حدود 70 الی 80درصد نخاله های ساختمانی قابل استفاده مجدد است، ضروری است.
وی ادامه داد: هم اکنون بخش اعظم آوارهای ناشی از تخریب و نوسازی
واحدهای مسکونی موجود، مصالح بنایی است حتی نخاله های ناشی از تخریب
ساختمان های بتنی نیز قابل استفاده است؛ چرا که قاعدتا از میلگردها، شن و
ماسه ها و... موجود در ستون ها و تیرهای تخریب شده، می توان استفاده کرد.
به
اعتقاد وی، با اجرای این طرح کمک قابل توجهی به اقتصاد ساخت و ساز کشور می
شود و می تواند در راستای کمک به محیط زیست موثر واقع شود.
به گزارش
دنیای اقتصاد با توجه به حجم انبوه ساخت و سازها در کشور و در نتیجه حجم
قابل توجه تولید نخاله های ساختمانی به نظر می رسد چنانچه پیشنهاد مرکز
تحقیقات ساختمان در شورای شهر مورد تایید قرار بگیرد،ظرفیت جدیدی برای
تولید مصالح ساختمانی در کشور به وجود خواهد آمد.
شرکت فراسو یکی از تولیدکنندگان قطعات کامپیوتری خط تولید صفحه کلید با طرح «فراسی» خود را افتتاح کرد.
در
کنفرانس مطبوعاتی که پس از بازدید در محل کارخانه برگزار شد، احمد علیپور،
رییس هیات مدیره گروه فراسو با معرفی کیبورد جدید این شرکت و ویژگی های آن
به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.
علیپور در رابطه با طرح جدید
«فراسی» ابراز امیدواری کرد که این طرح بتواند با توجه به نیاز شرکت های
دولتی و خصوصی و همه کاربرانی که با نرم افزارهای کاربردی فارسی کار می
کند،در حفظ و اشاعه بیشتر خط و زبان فارسی موثر باشد.
علیپور در
ادامه افزود: به منظور اشاعه هر چه بیشتر استفاده از صفحه کلید طرح
«فراسی» و کمک به متقاضیانی که صفحه کلیدهای قدیمی دارند، طرح خرید صفحه
کلید خریداران قبلی فراسو و تعویض آن با مدل های موجود «فراسو» اجرا می گردد.
با توجه به ساخت کامل چندین مدل از صفحه
کلیدهای فراسو بدین ترتیب به تمام کاربرانی که مایلند صفحه کلید قدیمی و
حتی معیوب خود را که طی 12 سال اخیر تهیه کرده اند تا صفحه کلیدهای طرح
«فراسی» جدید تعویض کنند مبلغ 5هزار تومان بابت کمک به اشاعه خط و زبان
فارسی به عنوان تخفیف اعطا می شود.برای سایر صفحه کلیدهای با برندهای
متفرقه نیز در صورت تقاضای تعویض با کیبورد «فراسی» مبلغ 1500 تومان در
نظر گرفته شده است.
علیپور امتیاز دیگر طرح تعویض صفحه کلیدهای
غیرفارسی را بازیافت و استفاده از هزاران صفحه کلید قدیمی بدون استفاده یا
کم استفاده در ادارات سازمان ها و منازل دانست و با توجه به وجود بیش از
5میلیون صفحه کلید فراسو نزد کاربران ایرانی پتانسیل یارانه ارائه شده
توسط این شرکت در رابطه با طرح تعویض را میلیاردها تومان اعلام کرد.
گفتنی است کیبورد جدید شرکت فراسو با مدل FCR-8X0 (طرح فراسی) است که نوشتار کلیدهای آن با خط نستعلیق فارسی است.
کرج - خبرنگار رسالت:
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل
مواد شهرداری کرج از آغاز به کار ایستگاه های تفکیک زباله از مبدا خبر
داد. سیدمجید مساعد با اشاره به تولید روزانه 1200 تن زباله در شهرستان کرج بر
گسترش فرهنگ بازیافت در جامعه تاکید کرد و افزود: هم اکنون از مجموعه زباله های
تولیدی روزانه فقط 250 تن تبدیل به کود آلی می شود. وی خاطرنشان کرد: بخشی از
اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بین شهروندان از طریق فعالیت ایستگاه های تفکیک زباله که
در مناطق مختلف شهری مستقر هستند انجام می شود.
مساعد گفت: شهروندان می توانند
علاوه بر تحویل پسماندهای خشک به ایستگاه ها اطلاعات مورد نیاز خود را نیز کسب
کنند. مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری کرج با بیان اینکه این پایگاه
ها از هم اکنون در مناطق 2، 3، 6، 9 و 10 فعالیت خود را آغاز کرده اند یادآور شد:
براساس برنامه ریزی های صورت گرفته و به کارگیری امکانات جدید و خودروهای ویژه نسبت
به جمع آوری پسماندهای خشک از درب منازل به صورت هفتگی و در ساعات مشخص اقدام می
شود.
منصور باقرصاد معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان در یک
نشست خبری با بیان اینکه روزانه 40 تن پسماند از مطب ها و بیمارستان های
اصفهان جمع آوری می شود گفت: بدلیل اینکه صاحبان مطب ها و همچنین
بیمارستان ها از پرداخت هزینه جمع آوری ودفن این پسماندها به معاونت خدمات
شهرداری خودداری می کنند این پسماندها معضلی برای شهراصفهان شده است.
وی
افزود: براساس قانون پسماندها هرتولیدکننده زباله های خطرناک باید آن را
به پسماندها تبدیل کند و سپس برای جمع آوری در اختیار شهرداری قرار دهد.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه سازمان پسماند مسئول
جمع آوری دفع و دفن پسماند های خشک می باشد تصریح کرد: درکارخانه کمپوست
روزانه 80 تن پسماند به کود آلی کمپوست تبدیل می شود.باقرصاد مواد
بازیافتی را سرمایه ملی تلقی کرد و اظهار داشت: هم اکنون مواد جامد زائد
کوچک جمع آوری می شود و قرار است درهفته پایانی هرماه مواد جامد حجیم
نیزاز درب منازل تحویل گرفته شود و از مواد قابل بازیافت آنها استفاده شود.
روزنامه دنیای اقتصاد: دومین طرح آمایش صنعتی نیز در گیلان با حضور وزیر
صنایع و معادن در سیاهکل به بهره برداری رسید. رییس سازمان صنایع و معادن
گیلان در این خصوص گفت: واحد صنعتی بازیافت بطری های پت (ضایعاتی)، با هدف
بازیافت و استفاده بهینه از مواد ضایعاتی و سودآوری اقتصادی راه اندازی
شده است. محمدحسین اصغریان افزود: برای راه اندازی این واحد صنعتی که در
زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع در شهرک صنعتی سیاهکل ساخته شده،
70میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی گفت: با راه اندازی این واحد، برای 100 نفر فرصت اشتغال ایجاد می شود.
شرکت Rexam بزرگترین سازنده قوطیهای نوشیدنی در جهان است و به تازگی تصمیم گرفته که خط تولید کارخانه قوطی نوشیدنی خود را در برلین آلمان از استیل به آلومینیوم تغییر دهد.دلیل این حرکت صرفه های اقتصادی موجود در تولید قوطی آلومینیومی است که از داشتن یک سیستم بازیافت مطلوب در آلمان و اثر مثبت آن در ارتباط با محیط زیست ناشی می شود. این تغییر رویه یک پاسخ مثبت به سیاستهای آلمان است که از ماه می سال 2006 در خصوص ایجاد یک سیستم ملی جمع آوری ظروفی که قبلا یک بار استفاده شده و بازیافت آنها، اعمال خواهد شد.قوطی های آلومینیومی 100% قابل بازیافت بوده و می توانند مجدداً به پروسه بازیافت بدون ایجاد هیچگونه فساد یا خرابی بازگرداند. Rexam معتقد است که ارزش بالای قراضه های قابل بازیافت آلومینیوم، قوطیهای نوشیدنی را تبدیل به بهترین نوع بسته بندی در سیستم بازیافت نموده است. ارزش هر قراضه این مواد آلومینیومی حداقل یک سنت یورو بالاتر از سایر مواد بسته بندی است. یک قوطی نوشیدنی مصرف شده تنها نوع بسته بندی است که می تواند سبب ایجاد درآمد مطلوبی با توجه به قانون بازیافت باشد. بعلاوه قوطیهای نوشیدنی هزینه حمل و نقل کمتری در طول زنجیره تأمین دارند. قوطیهایی که جهت بازیافت تحویل داده شده اند نیز براحتی فشرده شده و قابلیت حمل و نقل آنها آسانتر خواهد شد. تبدیل کارخانه برلین در ژانویه 2006 آغاز شده و پیش بینی می گردد تا انتهای نیمه اول سال تکمیل گردد. به دنبال آن، تولید در این کارخانه از 2 خط به 3 خط افزایش یافته و 40 شغل جدید ایجاد خواهد شد. هزینه تقریبی این عملیات معادل 24 میلیون یورو برآورد شده است. |
ظروف و ضایعات آلومینیوم به هر شکلی که باشد قابل بازیافت است .بنابراین فویل آلومینیومی وقوطی های نوشابه وکنسرو و بشقاب و چارچوب پنجره ها و حتی تراشه های آلومینیوم در کارگاه ها و حلقه های آلومینیومی در بازکن ها را می توان جمع آوری و بازیافت کرد.برای حفظ بهداشت محل نگهداری قوطی های مصرف شده و بازیافت صحیح تر و بهداشتی تر می توان آنها را شست و در جایی معین جمع آوری کرد.
برای بازیافت قوطی های آلومینیومی ابتدا آنها را ذوب می کنند .سپس فلز مذاب را به محض سرد شدن زیر فشار می گذارند و به ورق تبدیل می کنند و سرانجام این ورقه ها را دوباره به شکل قوطی در می آورند.آلومینیوم بازیافتی نه تنها در ساخت قوطی های جدید که در ساخت مواد مختلف آلومینیومی از جمله مواد ساختمانی بکار می رود.
از بازیافت ۵۰۰گرم آلومینیوم قوطی های نوشابه می توان انرژی کافی برای روشنایی یک لامپ ۱۰۰واتی به مدت ۴ساعت یا انرژی لازم برای روشنایی یک تلویزیون به مدت ۵/۳ ساعت را تامین کرد.
بازیافت یک قوطی آلومینیومی در مقایسه با تولید همان قوطی از مواد خام اولیه باعث کاهش آلودگی به میزان ۹۷درصد و کاهش آلودگی هوا به میزان ۹۵درصد می شود. تولید آلومینیوم از آلومینیوم بازیافت شده نسبت به تولید آن از سنگ معدن به ۹۰ درصد انرژی کمتر نیاز دارد.بازیافت دو قوطی آلومینیومی موجب صرفه جویی در انرژی به اندازه نیم لیتر بنزین است .به همین خاطر است که آلومینیوم استفاده شده دارای ارزش قراضه ای زیادی است ساخت قطعات آلومینیومی از آلومینیوم بازیافتی هم موجب صرفه جویی در انرژی و هم موجب صرفه جویی در هزینه ها است.
منبع: شیمی برای زندگی